Οικονομία

Εξαγωγές: Αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2021

Εξαγωγές: Αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2021
Εξαγωγές: Συνεχίζεται η αυξητική τάση στις ελληνικές εξαγωγές οι οποίες αν και λόγω των δύσκολων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στο παγκόσμιο εμπόριο παρουσιάζουν ανάπτυξη.

Συνεχίζεται η αυξητική τάση στις ελληνικές εξαγωγές οι οποίες αν και λόγω των δύσκολων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στο παγκόσμιο εμπόριο παρουσιάζουν ανάπτυξη.

Τι έδειξαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η αξία των ελληνικών εξαγωγών σημείωσε νέα μεγάλη άνοδο, κατά 43,2%, αναδεικνύοντας την κομβική θέση της εξωστρέφειας στην πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ποιοι κλάδοι καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση

Συγκεκριμένα, τη σημαντικότερη ποσοστιαία αύξηση για το Σεπτέμβριο του 2021 καταγράφουν οι κλάδοι:

  • των Πετρελαιοειδών-Καυσίμων (+127,9%),
  • των Βιομηχανικών (+41,2%),
  • των Χημικών (+7,9%),
  • των Τροφίμων (+13,4%),
  • των Μηχανημάτων (+22,7%)
  • και των Διαφόρων Βιομηχανικών (+36,2%).

Σημαντική αύξηση εμφανίζουν και οι μικρότερες σε αξία εξαγωγές στις Πρώτες Ύλες (+32,9%), στα Ποτά και Καπνός (+7%), στα Λάδια (+60,9%) και στα χαμηλής σε αξία εξαγωγών Εμπιστευτικά Προϊόντα (+47,2%).

Η ισχυρή αύξηση των εξαγωγών κατά την περίοδο Φεβρουαρίου-Σεπτεμβρίου, ανακόπτει την πτωτική πορεία κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, και οδηγεί σε θεαματική αύξηση των εξαγωγών της χώρας για το εννεάμηνο του 2021. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές συνολικά στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου αυξάνονται κατά 6,24 δισ. ευρώ ή κατά 27,9% και ανήλθαν σε 28,64 δισ. ευρώ από 22,40 δισ. ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments