Διεθνή

Ερντογάν: Εκλογές στην Τουρκία στις 14 Ιουνίου 2023

Ερντογάν: Εκλογές στην Τουρκία στις 14 Ιουνίου 2023
Ερντογάν: Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές στην Τουρκία, έβαλε ο πρόεδρος.

O τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα εγκαίνια νοσοκομείου,  ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της πενταετούς θητείας του και συγκεκριμένα στις 14 Ιουνίου 2023. Επιπλέον δήλωσε πως, “Στις 14 Ιουνίου 2023, θα βγούμε νικητές, ενωμένοι, σαν αδέρφια”.

Ο “σουλτάνος” στοχεύει σε άλλη μία νίκη, με στόχο -εκτός από το να παραμείνει στην εξουσία- να γίνει ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας του, ξεπερνώντας τον Κεμάλ Ατατούρκ. Τον τελευταίο διάστημα, φωνές της αντιπολίτευσης, αλλά και πολιτικοί αναλυτές “έβλεπαν” πρόωρες εκλογές, λόγω της οικονομικής κρίσης, με τον πληθωρισμό να τρέχει κοντά στο 20% και τη λίρα να… κατρακυλά. Παράλληλα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Ερντογάν έχει χάσει έδαφος, ειδικά στους νέους.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα εγκαίνια νοσοκομείου, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της πενταετούς θητείας του και, συγκεκριμένα, στις 14 Ιουνίου 2023.

Με την υπόσχεση των οργανώσεων του AKP, ιδίως των γυναικών και της νεολαίας, να πάνε από πόρτα σε πόρτα και να καταβάλλουν προσπάθεια μέχρι τις εκλογές του 2023, ο Ερντογάν τόνισε ότι θα βγουν νικητές από τις εκλογές. «Στις 14 Ιουνίου 2023, θα βγούμε νικητές, ενωμένοι, σαν αδέρφια», είπε χαρακτηριστικά.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Λίγα λόγια για τον πρόεδρο της Τουρκίας

Είναι ο Τούρκος πολιτικός, πρόεδρος της Τουρκίας από τον Αύγουστο του 2014. Διετέλεσε επίσης πρωθυπουργός της χώρας από το 2003 έως το 2014, για τρεις συνεχόμενες θητείες, ενώ υπηρέτησε και ως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Υπήρξε ο ιδρυτής και πρώτος αρχηγός του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1954 στην Κασίμπασα αλλά τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στο Ρίζε, μια πόλη της Μαύρης Θάλασσας. Πριν ακόμα έρθει στην ζωή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οικογένειά του ζούσε στο Μπατούμι της Γεωργίας.

Ο πατέρας του υπηρετούσε λιμενικός στην Ρίζε έως την στιγμή που η οικογένεια αποφάσισε να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πουλούσε λεμονάδες και κουλούρια όταν ήταν μικρός για να βοηθήσει την οικογένειά του οικονομικά. Πήγε Δημοτικό Σχολείο στο Κασίμπασα το 1960 και μέχρι το 1973 φοιτούσε στο θρησκευτικό σχολείο Ιμάμ Χατίπ στην Κωνσταντινούπολη.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Το μικρόβιο της πολιτικής

Το είχε από μικρός. Κατά την διάρκεια των σπουδών του στην διοίκηση επιχειρήσεων και ενώ ασχολιόταν και με την αγαπημένη του μπάλα, ο Ερντογάν άρχισε να ασχολείται με την πολιτική. Εντάχθηκε στην αντικομμουνιστική Τουρκική Εθνική Ένωση Φοιτητών. Το 1974 έγραψε και θεατρικό έργο το οποίο και σκηνοθέτησε αλλά και πρωταγωνίστησε. Σε αυτό παρουσίαζε την Μασονία, τον Κομμουνισμό και τον Ιουδαϊσμό ως διαβολικά. Το 1976 τέθηκε επικεφαλής της νεολαίας του Ισλαμιστικού Κόμματος MSP στην Κωνσταντινούπολη.

Ανέβηκε πολύ γρήγορα στην ιεραρχία του κόμματος και μάλιστα εξελέγη και βουλευτής το 1991 αλλά δεν του επετράπη να καταλάβει την έδρα. Όλα αυτά έως τις τοπικές εκλογές στις 27 Μαρτίου του 1994. Ο Ερντογάν εξελέγη δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Έλυσε βασικά προβλήματα της πόλης όπως η υδροδότηση, η ρύπανση αλλά και το κυκλοφοριακό χάος.Έκανε έργα που έμειναν στην ιστορία όπως πάνω από 50 γέφυρες και πολλούς καινούριους δρόμους.

Ο υπερχρεωμένος δήμος έγινε πάλι οικονομικά ανθηρός και η φήμη του άρχισε να ξεπερνά τα όρια της χώρας του. Τα Ηνωμένα Έθνη μάλιστα τον είχαν τιμήσει για τα έργα του στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments