Οικονομία

Eurogroup: «Παρά τις προκλήσεις η ανάκαμψη της οικονομίας συνεχίζεται» δήλωσε ο Ντόναχιου

Eurogroup: «Παρά τις προκλήσεις η ανάκαμψη της οικονομίας συνεχίζεται» δήλωσε ο Ντόναχιου
Eurogroup: «Παρά τις προκλήσεις η ανάκαμψη της οικονομίας συνεχίζεται», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, κ. Πασκάλ Ντόναχιου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Παρά τις προκλήσεις η ανάκαμψη της οικονομίας συνεχίζεται», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, κ. Πασκάλ Ντόναχιου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup. «Η ευρωζώνη έχει καλή δυναμική ανάκαμψης, αντανακλώντας σε μεγάλο βαθμό το επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολίων καθώς και την έγκαιρη και αποτελεσματική πολιτική μας απάντηση» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ντόναχιου.

Τι συζητήθηκε

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup συμφώνησαν στη σημασία ενός αποτελεσματικού πλαισίου, καθώς και στην ανάγκη να βρεθεί ισορροπία μεταξύ της προώθησης επενδύσεων φιλικών προς την ανάπτυξη και βιώσιμων δημοσιοοικονομικών στοιχείων.

“Καμπανάκι” από Τζεντιλόνι για πληθωρισμό και πανδημία

Ανάκαμψη της Ευρωζώνης και μάλιστα ισχυρή υπογράμμισε από το Eurogroup ο Επίτροπος Οικονομίας κ. Πάολο Τζεντιλόνι κρούοντας όμως “καμπανάκι” για ενεργειακά, πληθωρισμό αλλά και για την πανδημία του κορωνοϊού.

Τι ανέφερε για πανδημία και πληθωρισμό

«Δεν έχουμε βγει ακόμα από την πανδημία και ο πληθωρισμός, λόγω της ανόδου στις τιμές της ενέργειας, δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει», είπε ο Π. Τζεντιλόνι. «Το βασικό σενάριο παραμένει θετικό. Από τη μία πλευρά η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει ενθαρρυντικά, αλλά την ίδια στιγμή γνωρίζουμε τους κινδύνους και δεν πρέπει να τους παραβλέψουμε», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι σε λίγες μέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τις οικονομικές της προβλέψεις.

Συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών στο Ecofin

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ecofin, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας μετά την πανδημία και τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην οικονομική διακυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, «οι υπουργοί θα συζητήσουν το μέλλον της οικονομικής διακυβέρνησης και θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη μελλοντική πορεία, όσον αφορά στους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments