Οικονομία

Στέλιος Πέτσας: Έκτακτη χρηματοδότηση 15 εκατομμυρίων για αντιπλημμυρικά έργα

Στέλιος Πέτσας: Έκτακτη χρηματοδότηση 15 εκατομμυρίων για αντιπλημμυρικά έργα
Στέλιος Πέτσας: Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας για αντιπλημμυρικά έργα.

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας για αντιπλημμυρικά έργα.

Η χρηματοδότηση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πρόληψης και Αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού» καθώς και «Πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών των πυρκαγιών έτους 2021» του Υπουργείου Εσωτερικών (ΣΑΕ 055) και αφορά σε επείγουσες εργασίες, μελέτες και εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και καθαρισμού ρεμάτων, καθώς και σε εργασίες αποκατάστασης υποδομών και δικτύων, σε πληγείσες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου περιοχές.

Πέτσας

Ποια έργα αφορά

Συγκεκριμένα, προβλέπονται:

  • 11,24 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εκ των οποίων:
  • 10 εκατ. ευρώ αφορούν σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Αλφειού ο οποίος διέρχεται παραπλεύρως του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και έργων αποτροπής βλαβών και επικινδυνότητας της περιοχής εξαιτίας των πυρκαγιών του καλοκαιριού και
  • 1,24 εκατ. ευρώ χορηγούνται, προκειμένου να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στις ορεινές κοίτες ποταμών και ρεμάτων, αρμοδιότητας του Δασαρχείου Πύργου (Αρχαία Ολυμπία).
  • 4,5 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων:
  • 3,26 εκατ. ευρώ αφορούν σε καθαρισμούς και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και
  • 1,24 εκατ. ευρώ σε αποκαταστάσεις υποδομών και καθαρισμούς ρεμάτων.
  • 200.000 ευρώ για τον Δήμο Οιχαλίας του Νομού Μεσσηνίας για έργα αποκατάστασης υποδομών και δικτύων.

Τι δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας δήλωσε:

«Στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στην Αυτοδιοίκηση και συνεχίζουμε –συνεπείς στη δέσμευσή μας– να στηρίζουμε οικονομικά τις Περιφέρειες και τους Δήμους, όπου αυτό απαιτείται, αίροντας χρόνιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και δρομολογώντας, άμεσα, όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, που θα θωρακίσουν τις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Με αμεσότητα και σχέδιο –σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς– θα συνεχίζουμε να κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων και την αποκατάσταση των υποδομών σε όλες τις πληγείσες περιοχές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments