Αθλητισμός

Έρικσεν: Το Δεκέμβριο θα κριθεί η καριέρα του στο ποδόσφαιρο

Έρικσεν: Το Δεκέμβριο θα κριθεί η καριέρα του στο ποδόσφαιρο
Έρικσεν: Το Δεκέμβριο θα κριθεί η καριέρα του στο ποδόσφαιρο ύστερα από την καρδιακή ανακοπή που υπέστη στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για τη διοργάνωση του Euro 2020, θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις και τα αποτελέσματα εκείνων στις αρχές του Δεκεμβρίου θα κρίνουν τη συνέχεια της καριέρας του.

Πλέον, ο Δανός άσος ζει με τον απινιδωτή (ICD), ο οποίος είναι ένας τύπος βηματοδότη που μπορεί να αποτρέψει θανατηφόρες καρδιακές ανακοπές κάνοντας ένα τράνταγμα για να αποκαταστήσει τον κανονικό καρδιακό ρυθμό.

Αν οι εξετάσεις του Δανού μεσοεπιθετικού είναι καλές, τότε θα επιστρέψει στον Άγιαξ όπως όλα δείχνουν, ωστόσο σε διαφορετική περίπτωση ο Έρικσεν θα αποσυρθεί από τα γήπεδα και θα αφήσει πίσω τη λαμπρή καριέρα του.

Έρικσεν

Νέα ομάδα στην Ολλανδία

Η επιστημονική επιτροπή της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε πως ο Δανός δεν επιτρέπεται να παίξει στην Ιταλία εάν δεν αφαιρεθεί η συσκευή ICD και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ο 29χρονος μέσος να έρθει σε επαφές με μια νέα ομάδα του Άμστερνταμ.

Στην Ολλανδία δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός και για το λόγο αυτό, ο Άγιαξ έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον ατζέντη του για να τον εντάξει στο δυναμικό του εφόσον πάρει το «πράσινο» φως από τους γιατρούς μέσα στο Δεκέμβριο.

Εικόνες σοκ στο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας της Δανίας με την Φιλανδία. Ο μέσος της Νορβηγίας Κρίστιαν Έρικσεν κυριολεκτικά κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο. Μεγάλή η αγωνία για την ζωή του διεθνούς ποδοσφαιριστή.

Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής άσος κατέρρευσε στο 44ο λεπτό του αγώνα και πλέον δίνει μια μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, με τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων να δίνουν τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο ποδοσφαιριστή.

Το χρονικό της κατάρρευσης

Εικόνες σοκ στο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας της Δανίας με την Φιλανδία τον περασμένο Ιούνιο. Ο μέσος της Νορβηγίας Κρίστιαν Έρικσεν κυριολεκτικά κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο.  Η ζωή του κρεμμόταν κυριολεκτικά από μία κλωστή.

Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής άσος κατέρρευσε στο 44ο λεπτό του αγώνα και πλέον δίνει μια μεγάλη μάχη αποκατάστασης.Σοκ και αγωνία με Έρικσεν

Ο Έρικσεν δεν είχε για αρκετό διάστημα τις αισθήσεις του και οι γιατροί έδωσαν μεγάλο αγώνα για να κρατήσουν ζωντανό τον διεθνή μέσο, κάνοντας τεχνητή αναπνοή και μαλάξεις στον παίκτη.

Οι σκηνές ήταν σοκαριστικές και ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα, την προσπάθεια των γιατρών να κρατήσουν στην ζωή τον Έρικσεν.

Την ίδια ώρα οι ποδοσφαιριστές της Δανίας σχημάτισαν έναν κύκλο για να μη μπορεί να δει κανείς τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και λίγη ώρα αργότερα μετά από συνομιλίες των δύο προπονητών με τον διαιτητή οι παίκτες της Φινλανδίας αποχώρησαν στα αποδυτήρια.

Η UEFA ενημέρωσε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ότι ο αγώνας διακόπτεται για ιατρικούς λόγους κάτι που ανακοινώθηκε κι από τα μεγάφωνα με την υποσημείωση όμως ότι οι θεατές πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρις ότου υπάρχει νεότερη ενημέρωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments