Τεχνολογία

Τεχνητή Νοημοσύνη: Θα γίνει πιο έξυπνη και πιο γρήγορη από τον άνθρωπο

Τεχνητή Νοημοσύνη: Θα γίνει πιο έξυπνη και πιο γρήγορη από τον άνθρωπο
Τεχνητή Νοημοσύνη: Θα γίνει πιο έξυπνη και πιο γρήγορη από τον άνθρωπο βελτιώνοντας τον τρόπο ζωής, αποκτώντας συνείδηση.

Η τεχνητή Νοημοσύνη παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και κάνει την εμφάνιση της πιο ανανεωμένη από όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις. Βέβαια πάντα έχει και τα δικά της ηθικά διλήμματα.

Πρόκειται για την super artificial intelligence, που αποτελεί το επόμενο βήμα της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence-AI) η οποία αλλάζει προς καλύτερο τον τρόπο ζωής μας που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, καθώς επηρεάζει κάθε τομέα της καθημερινότητας (οικονομία, ψυχαγωγία, επικοινωνία κλπ).

Τεχνητή Νοημοσύνη

Θα αποκτήσει συνείδηση

Όπως ανέφερε ο Αναστάσιος Σπανίδης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Generation Y, από το βήμα της τεχνολογικής έκθεσης «Beyond 4.0», η super artificial intelligence, με απλά λόγια, είναι το σημείο που εφαρμόζεται σε μια μηχανή (πχ ένα ρομπότ) θα γίνει πιο έξυπνη, πιο γρήγορη από τον άνθρωπο και θα αποκτήσει συνείδηση ότι πρέπει να κάνει κάτι που του έχει ανατεθεί.

Η μηχανή με τη βοήθεια του machine learning που θα την τροφοδοτεί με δεδομένα θα καταλαβαίνει από μόνη της πώς θα αυτοβελτιώνεται, χωρίς την βοήθεια του ανθρώπου.

Η αγορά της τεχνητής νοημοσύνης σήμερα εκτιμάται στα 60 δισ. ευρώ διεθνώς με τις εκτιμήσεις να ανεβάζουν την αξία της σε 310 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία. Σήμερα η Τεχνητή Νοημοσύνη όπως ανέφερε ο κ.Σπανίδης επικεντρώνεται στους όρους weak και strong που επιτρέπουν κυρίως την αυτοματοποίηση εργασιών από μηχανές. Τεχνητή Νοημοσύνη

Η ιατρική επηρεάζεται από την τεχνητή νοημοσύνη

Όπως είπε ο κ. Σπανίδης όλοι οι κλάδοι της οικονομίας και γενικότερα οι επιστήμες όπως η ιατρική όπου για παράδειγμα με την βοήθεια AI γίνεται πρόωρη πρόγνωση ασθενειών κλπ, επηρεάζονται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Το ζητούμενο είναι να διασφαλίσουμε να μην δημιουργηθούν κοινωνικοί αποκλεισμοί από την διάχυση των ωφελειών της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Με δεδομένο τα μεγάλα οφέλη από την τεχνητή νοημοσύνη, αναγνωρίζοντας του κινδύνους, θα πρέπει να σηκώσουμε ψηλά στο δημόσιο διάλογο διλήμματα, να επιλυθούν ώστε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών είπε. Διότι στο τέλος της ημέρας εμείς οι άνθρωποι παίρνουμε τις αποφάσεις και όχι η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments