Ελλάδα

Επεισόδια με μολότοφ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα – Ένταση και στην Αθήνα

Επεισόδια με μολότοφ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα – Ένταση και στην Αθήνα
Πολυτεχνείο: Μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκαν επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το πολυτεχνείο, υπήρξε ένταση. Σημειώθηκαν επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, όταν η πορεία πέρασε μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας σημειώθηκε ένταση, καθώς άναψαν καπνογόνα και φωτοβολίδες και πέταξαν δυναμιτάκια. Νωρίτερα έκαψαν την σημαία των ΗΠΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το MEGA στο σημείο έπεσαν και μολότοφ. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα tempo24.news, η πορεία έφτασε μέχρι το μνημείο Τεμπονέρα στα Ψηλαλώνια και επιστρέφει στο πρώην Παράρτημα, με την Αστυνομία να είναι επί ποδός.

Θεσσαλονίκη: Διαδηλωτές ανοίγουν δρόμο για να περάσει ασθενοφόρο

Την ίδια στιγμή, ένα ξεχωριστό γεγονός συνέβη κατά την διάρκεια της πορείας για την επέτειο μνήμης του Πολυτεχνείου, επί της οδού Ίωνος Δραγούμη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ένα ασθενοφόρο με αναμμένους τους φάρους χρειάστηκε να διασχίσει τη συγκεκριμένη οδό, όταν συνάντησε ένα μεγάλο μπλοκ της πορείας που βρισκόταν στο οδόστρωμα και κατευθύνονταν προς την Εγνατία.

Αμέσως το πλήθος έκανε στην άκρη και το ασθενοφόρο πέρασε χωρίς καθυστέρηση.

Έκαψαν την αμερικανική σημαία και στην Θεσσαλονίκη

Την αμερικανική σημαία έκαψαν μπροστά στο προξενείο των ΗΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της μεγάλης πορείας που πραγματοποιήθηκε για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η πορεία ξεκίνησε, σύμφωνα με το Thestival, από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Όταν έφτασε μπροστά στην είσοδο του αμερικανικού προξενείου, πραγματοποίησε ολιγόλεπτη στάση. Εκεί οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των ΗΠΑ, τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και στη συνέχεια έκαψαν τη σημαία των ΗΠΑ.

Ένταση και στην Αθήνα

Μικρή ένταση σημειώθηκε στην οδό Στουρνάρη, μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Περίπου 10 άτομα φωτιά σε κάδο και πέταξαν πέτρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments