Οικονομία

Κομισιόν: Παράταση έξι μηνών στις κρατικές ενισχύσεις επιχειρήσεων

Κομισιόν: Παράταση έξι μηνών στις κρατικές ενισχύσεις επιχειρήσεων
Κομισιόν: Παράταση μέχρι και 30 Ιουνίου 2022 έδωσε η Κομισιόν για τις κρατικές ενισχύσεις επιχειρήσεων.

Παράταση μέχρι και 30 Ιουνίου 2022 έδωσε η Κομισιόν για τις κρατικές ενισχύσεις επιχειρήσεων. Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαγκρέιτε Βέστεϊγιερ, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε ότι από την έναρξη της πανδημίας το προσωρινό πλαίσιο για τις κρατικές ενισχύσεις επέτρεψε στα κράτη μέλη να παρέχουν στοχευμένη και αναλογική στήριξη σε επιχειρήσεις που χρειάζονται βοήθεια.

Τι αφορούν τα μέτρα

Τα μέτρα αφορούν επενδύσεις προκειμένου να βοηθήσει τα κράτη – μέλη να αντιμετωπίσουν το επενδυτικό κενό που άφησε η κρίση. Τα κράτη – μέλη μπορούν να δημιουργήσουν κίνητρα για επενδύσεις που αναλαμβάνονται από εταιρείες και να χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο για να επιταχύνουν τόσο την πράσινη όσο και την ψηφιακή μετάβαση.

Κομισιόν: Είχε δώσει το “πράσινο φως” για 500 εκατομμύρια σε ελληνικές επιχειρήσεις λόγω covid

“Πράσινο φως” είχε ανάψει η Κομισιόν για την ενίσχυση ελληνικών επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω covid για την παροχή στήριξης συνολικά 500 εκατομμυρίων ευρώ για μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες.Το σχέδιο εγκρίθηκε στο πλαίσιο του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις.

Ποιες επιχειρήσεις αφορά το καθεστώς

Το καθεστώς θα είναι ανοικτό σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους και τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιούνται (με εξαίρεση τον χρηματοπιστωτικό τομέα). Στο πλαίσιο του καθεστώτος, η στήριξη θα λάβει τη μορφή πίστωσης που θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων και υποχρεώσεων κοινωνικής ασφάλισης που πρέπει να καταβληθούν από την 1η Ιουλίου 2021 έως την 31η Δεκεμβρίου 2021. Η πίστωση i) παρέχει το δικαίωμα στον δικαιούχο να αφαιρέσει το ποσό της ενίσχυσης από τις εν λόγω υποχρεώσεις έναντι του Δημοσίου· και ii) μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Το μέτρο θα επιτρέψει στις ελληνικές αρχές να στηρίξουν τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από μείωση του μηνιαίου κύκλου εργασιών μεταξύ Απριλίου 2020 και Δεκεμβρίου 2020 κατά τουλάχιστον 30 % σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, βοηθώντας τις να καλύψουν τις ζημίες που υπέστησαν κατά την εν λόγω περίοδο. Η ενίσχυση θα καλύπτει έως και το 70 % (90 % στην περίπτωση των πολύ μικρών και των μικρών επιχειρήσεων) των πάγιων δαπανών τους που δεν καλύπτονται από τα έσοδα. Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης δεν θα υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments