Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Ο προϋπολογισμός του 2022 δεν έχει ούτε ένα μέτρο λιτότητας

Χρήστος Σταϊκούρας: Ο προϋπολογισμός του 2022  δεν έχει ούτε ένα μέτρο λιτότητας
Χρήστος Σταϊκούρας: Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ότι περιλαμβάνει και για το 2022 ενώ παράλληλα απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι έπεσε έξω σε όλα όσα εκτιμούσε.

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ότι περιλαμβάνει και για το 2022 ενώ παράλληλα απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι έπεσε έξω σε όλα όσα εκτιμούσε.

Τι δήλωσε η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ,κ. Έφη Αχτσιόγλου, χαρακτήρισε εγκληματικά ανεπαρκές το πακέτο στήριξης για εργαζόμενους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ώρα που η κοινωνία πλήττεται από την κρίση και την ακρίβεια η οποία έχει βγει εκτός ελέγχου. Αντίστοιχα, κατήγγειλε τις μειώσεις δαπανών για την υγεία και την μείωση των κοινωνικών δαπανών.

Πέσατε έξω σε όλα όσα εκτιμούσατε απάντησε ο Σταϊκούρας

“Αυτά που είπατε, αν ίσχυαν θα επιβεβαιώνονταν από τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, θα επιβεβαιώνονταν από τη διόγκωση της ανεργίας, θα επιβεβαιώνονταν από τη μη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Πέσατε έξω σε όλα όσα εκτιμούσατε πριν από ένα χρόνο, από αυτό εδώ το βήμα”, είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Χρήστος Σταϊκούρας

Χρήστος Σταϊκούρας

Μη κοστολογημένο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ο Σταϊκούρας

Ο υπουργός Οικονομικών επεφύλασσε όμως σχόλιο και για το “πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ”: “Από τον Σεπτέμβριο, όλη η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναζητά το κόστος, δεν μας το είπατε ποτέ! Ένα νούμερο ζητάμε! Ένα νούμερο! Πόσο είναι; 1 δισ;, 5 δισ; 14 δισ; 15 δισ; Ψάχνω από τον Σεπτέμβριο μια δήλωση της κ. Αχτσιόγλου, του κ. Τσακαλώτου πόσο κοστίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τα άλλα είναι πλήρως κοστολογημένο το πρόγραμμα σας”.

“Που την είδατε τη λιτότητα; εμείς μειώνουμε τους φόρους, εσείς αυξάνατε φόρους. Εμείς διατηρούμε τη βοήθεια στην κοινωνία και την ενισχύουμε, κι εσείς μιλάτε για λιτότητα; Έχετε μπερδέψει τις λέξεις. Ο προϋπολογισμός του 2022, δεν έχει ούτε ένα μέτρο λιτότητας. Τουναντίον, έχει ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών” δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments