Οικονομία

Ελληνική Οικονομία: Προσέχουμε πάρα πολύ τα δημοσιονομικά δηλώνει ο Στουρνάρας

Ελληνική Οικονομία: Προσέχουμε πάρα πολύ τα δημοσιονομικά δηλώνει ο Στουρνάρας
Ελληνική Οικονομία: Για τον πληθωρισμό, την ελληνική οικονομία και το θα γίνει το 2022 αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Για τον πληθωρισμό, την ελληνική οικονομία και το θα γίνει το 2022 αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας. Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι πλέον έχουν γίνει όλοι πιο προσεκτικοί αναφορικά με τα δημοσιονομικά.

Για τον πληθωρισμό

Ο κ. Στουρνάρας στο πρώτο του επόμενου έτους ο πληθωρισμός θα είναι κοντά στο 3%, ίσως και λίγο περισσότερο, αλλά σε μέσους όρους στο έτος θα είναι κάτω από το στόχο (2%), πολύ κοντά στο στόχο το 2022 και κάτω από το στόχο το 2023.

Για τις προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος για την ελληνική οικονομία

«Έχουμε γίνει πιο προσεκτικοί, προσέχουμε πάρα πολύ τα δημοσιονομικά, κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές, κάτι που δεν γινόταν εύκολα παλαιότερα. Έχουμε μάθει από την κρίση, μείναμε όρθιοι, ατενίζω το μέλλον με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης Στουρνάρας.

“Είμαστε πολύ καλύτερα σήμερα, περάσαμε μεν πολύ δύσκολα, από την άλλη όμως έχει αναχρηματοδοτηθεί όλο το δημόσιο χρέος με πολύ χαμηλά επιτόκια” ανέφερε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments