Οικονομία

Φορολοταρία Οκτωβρίου: Δείτε αν κερδίσατε 1000 ευρώ

Φορολοταρία Οκτωβρίου: Δείτε αν κερδίσατε 1000 ευρώ
Φορολοταρία Οκτωβρίου: Πραγματοποιήθηκε σήμερα η φορολοταρία Οκτωβρίου που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η φορολοταρία Οκτωβρίου που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Πρόκειται για την 58η δημόσια κλήρωση της φορολοταρίας και χαρίζει σε χίλιους τυχερούς από 1.000 ευρώ με βάση τις συναλλαγές που έκαναν οι φορολογούμενοι τον Σεπτέμβριο του 2021 με τη χρήση πλαστικού χρήματος ή άλλων μέσων ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Έρχονται αλλαγές στη φορολοταρία -Στο τραπέζι κίνητρα για πληρωμές με κάρτα

Μια σειρά από καινούρια κίνητρα προκειμένου να αυξηθούν οι πληρωμές με κάρτα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών καθώς και αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της φορολοταρίας. Οι αλλαγές αυτές κινούνται προς δύο κατευθύνσεις, αφενός να υπάρξει περισσότερη συμμετοχή των πολιτών και αφετέρου να κόβονται περισσότερες αποδείξεις.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η κλήρωση που περιλαμβάνει τα 1.000 ευρώ να αντικατασταθεί από κληρώσεις με μεγαλύτερα ποσά τα οποία όμως θα αφορούν λιγότερους τυχερούς. Παράλληλα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να κληρώνονται αποδείξεις οι οποίες προέρχονται από συγκεκριμένους κλάδους.

Δείτε αν κερδίσατε εδώ

Φορολοταρία: Ποια τα ποσά για τους λαχνούς

Συγκεκριμένα:

  • Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.
  • Από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.
  • Από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.
  • Από 1.001 ευρώ και πάνω, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Στους τυχερούς αποστέλλεται μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό στο TAXIS, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάθεση των χρημάτων είναι η δήλωση του λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ στην επιλογή MyTAXISnet – «Ο λογαριασμός μου» – Δήλωση Λογαριασμού – ΙΒΑΝ.

Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου. Η πληρωμή από την φορολοταρία στους 1.000 τυχερούς θα διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων. Σημειώνεται ότι η φορολοταρία του Δεκεμβρίου αφορά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές που έγιναν τον Νοέμβριο. Ο αριθμός των λαχνών, τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments