Διεθνή

Κορωνοϊός: “Πράσινο φως” από τον EMA για το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 5-11 ετών

Κορωνοϊός: “Πράσινο φως” από τον EMA για το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 5-11 ετών
Κορωνοϊός: “Πράσινο φως” έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) όπου συνιστά να εγκριθεί το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού για τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών.

“Πράσινο φως” έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) όπου συνιστά να εγκριθεί το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού για τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών. Σημειώνεται ότι το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας 12 και άνω.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών, η δόση του Comirnaty θα είναι χαμηλότερη από αυτή που χρησιμοποιείται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω (10 μg σε σύγκριση με 30 μg). Θα χορηγείται σε δύο δόσεις με διαφορά τριών εβδομάδων.

Δείτε την ανάρτηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Παράλληλα, η ίδια εταιρεία έχει προχωρήσει και στην παρασκευή χαπιών κατά του κορωνοϊού.

Αίτημα από την Pfizer για την παρασκευή χαπιού

Η Pfizer ανέφερε ότι ολοκλήρωσε την υποβολή της αίτησής της στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να λάβει την κατεπείγουσα έγκριση χρήσης (EUA) του φαρμάκου Paxlovid. Μεταξύ άλλων υπέβαλε και δεδομένα από την κλινική δοκιμή του φαρμάκου.

Το χάπι αυτό ενδέχεται να είναι ένα πολλά υποσχόμενο νέο όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας αφού μπορεί να χορηγηθεί στο σπίτι, στην αρχή της νόσησης, ως θεραπεία που θα βοηθούσε να αποφευχθούν οι νοσηλείες και οι θάνατοι. Θα μπορούσε επίσης να μετατραπεί σε σημαντικό εργαλείο σε χώρες και περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε εμβόλια ή με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Τι ανέφερε ο Άλμπερτ Μπουρλά

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη πότε θα εξεταστεί το αίτημα της Pfizer. Οι εταιρείες Merck & Co Inc και Ridgeback Biotherapeutics, που αναπτύσσουν ένα ανταγωνιστικό σκεύασμα, το molnupiravir, ολοκλήρωσαν την υποβολή της αίτησής τους στις 11 Οκτωβρίου. Μια επιτροπή εξωτερικών συμβούλων της FDA θα συνεδριάσει για να εξετάσει αυτό το αίτημα στις 30 Νοεμβρίου και η απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός του έτους.

«Προχωράμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις προσπάθειές μας να φέρουμε στους ασθενείς αυτήν την πιθανή θεραπεία και προσδοκούμε να εργαστούμε με την FDA στην εξέταση της αίτησής μας, καθώς και με άλλες ρυθμιστικές αρχές σε όλον τον κόσμο», ανέφερε σε ένα δελτίο Τύπου ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments