Ελλάδα

Αγρίνιο: Πρόστιμο και λουκέτο σε κατάστημα που εξυπηρετούσε ανεμβολίαστο πελάτη

Αγρίνιο: Πρόστιμο και λουκέτο σε κατάστημα που εξυπηρετούσε ανεμβολίαστο πελάτη
Αγρίνιο: Πρόστιμο και λουκέτο σε κατάστημα που εξυπηρετούσε πελάτη χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού καθώς και συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος.

Συνελήφθη  άνδρας από αστυνομικούς του τμήματος στο Αγρίνιο  ο οποίος βρισκόταν προσωρινά στη θέση του υπεύθυνου σε καφέ-ψησταριά και εξυπηρετούσε ανεμβολίαστους πελάτες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thebest.gr, συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου 27 Νοεμβρίου από αστυνομικούς του ΑΤ Αγρινίου ένας άνδρας, διότι λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εξυπηρετούσε στο εσωτερικό του καταστήματος πελάτη που δεν είχε στη κατοχή του  πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από covid -19. Αγρίνιο

Σε βάρος της επιχείρησης δόθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ ευρώ και ανεστάλη η λειτουργία του καταστήματός του για 15 ημέρες, ενώ στον πελάτη βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Έλεγχοι και πρόστιμα σε όλη την επικράτεια όχι μόνο στο Αγρίνιο

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 70.251 έλεγχοι, από τους οποίους οι 31.207 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 254 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

91 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 90 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 των 150 ευρώ, ως ακολούθως: 35 στη Θεσσαλονίκη, 10 στο Βόρειο Αιγαίο,

9 στη Θεσσαλία,

9 στη Δυτική Ελλάδα,

8 στην Ήπειρο,

7 στην Κεντρική Μακεδονία,

4 στη Δυτική Μακεδονία,

3 στην Πελοπόννησο,

3 στα Ιόνια Νησιά,

1 στη Στερεά Ελλάδα,

1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και

1 στο Νότιο Αιγαίο. Αγρίνιο

Έναρξη εφαρμογής νέων μέτρων

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 76.101 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 72.795 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.306 των 150 ευρώ.

8 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, εκ των οποίων, 7 στο Βόρειο Αιγαίο και 1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.294 ομοειδείς παραβάσεις. 152 παραβάσεις και 2 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.). Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ.  Λουκέτα σε όλη την επικράτεια της χώρας. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments