Οικονομία

Σκυλακάκης: Πάνω από 10 δισεκατομμύρια δόθηκαν σε μικρομεσαίους κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Σκυλακάκης: Πάνω από 10 δισεκατομμύρια δόθηκαν σε μικρομεσαίους κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Σκυλακάκης: Με πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ ενισχύθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Με πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ ενισχύθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης. Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), που πραγματοποιήθηκε σημείωσε πως βασικό πρόβλημα της Ελλάδας, εδώ και μία δεκαετία, ήταν και παραμένει το επενδυτικό κενό.

«Είχαμε τις μισές επενδύσεις, για δέκα χρόνια, από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Κάτι το οποίο συρρίκνωσε την παραγωγική δυναμικότητα της Ελλάδας», είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Σκυλακάκης, προσθέτοντας: «Αυτή την απελπιστική κατάσταση παραλάβαμε, μαζί με πολύ χαμηλή απορρόφηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, πάρα πολύ υψηλή φορολογία και πάρα πολύ υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, που ήταν και ο βασικός λόγος για το επενδυτικό κενό».

Στη συνέχεια, υπενθύμισε την κατάργηση του ΕΚΑΣ, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, από την περικοπή αυτού του κοινωνικού επιδόματος οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχασαν άνω των 4 δισ. ευρώ, αθροιστικά, μέχρι σήμερα, ενώ εξήγησε, για ποιο λόγο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται, σήμερα, η έννοια του κοινωνικού μερίσματος. «Όποιος έχει κάνει στοιχειώδη οικονομικά, γνωρίζει ότι μέρισμα από έλλειμμα είναι ζημία, δεν είναι όφελος», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας πως αντ’ αυτού η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα ανάγκης.

Για την πανδημία και τα δημόσια οικονομικά

Σε σχέση με τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, εν μέσω πανδημίας, σχολίασε: «Άκουσα με ενδιαφέρον ότι η πανδημία δεν ήταν πρόσκαιρη υπόθεση. Ωστόσο, θυμάμαι ότι όταν πρωτοξεκίνησε, κάποιοι μάς είπαν να τα ξοδέψουμε όλα, διπλάσια από αυτά που σχεδιάζαμε. Κι αυτό, ήταν στο πρώτο κύμα. Εμείς, παρόλα αυτά, κάναμε μία συνετή διαχείριση. Τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τις ενισχύσαμε με πάνω από 10 δισ. ευρώ. Είναι ένα τεράστιο ποσό, χωρίς προηγούμενο, το οποίο κράτησε αυτό το πολύ μεγάλο κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας ζωντανό. Και το κάναμε αυτό, μειώνοντας, παράλληλα, τη φορολογία. Είμαστε, εδώ, για να συνεχίσουμε να βοηθάμε ολόκληρη την οικονομία και προπαντός τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments