Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: 60 εκατομμύρια η συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2022

Χρήστος Σταϊκούρας: 60 εκατομμύρια η συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2022
Χρήστος Σταϊκούρας: Για τον ΕΝΦΙΑ, το πρόγραμμα Συνεργασία, το τζίρο των επιχειρήσεων αλλά και τις γονικές παροχές μίλησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Για τον ΕΝΦΙΑ, το πρόγραμμα Συνεργασία, το τζίρο των επιχειρήσεων αλλά και τις γονικές παροχές μίλησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα  η συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια για το 2022.

Για τον ΕΝΦΙΑ

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ σημείωσε πως: «Θα προσπαθήσουμε στην άσκηση, η οποία θα ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους για να ξεκινήσουν οι πληρωμές από τον Μάρτιο του 2022, προφανώς σε 10 έως 12 δόσεις, ο συνολικός ΕΝΦΙΑ να είναι ακόμα χαμηλότερος και οι περισσότεροι συμπατριώτες μας θα πληρώσουν ακόμα χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ» δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας. Παράλληλα, τόνισε πως θα είναι μειωμένος κατά 60 εκατομμύρια το 2022 «θα πρέπει να αλλάξουν συντελεστές και κλίμακες, να ενσωματώσουμε τον συμπληρωματικό φόρο στον κύριο φόρο και έχουμε κάνει μια καταρχήν πρόβλεψη για 60 εκατ. ευρώ περίπου συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2022». ΑΚΙΝΗΤΑ

Για το αν θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης

«Είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα και τις κρίσεις και λειτουργούμε με ψυχραιμία. Αντιμετωπίζουμε τις εύστοχες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο υγειονομικό πεδίο με την μέγιστη δυνατή ευελιξία για να ενισχύσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας αναφορικά με το αν θα δοθεί και περαιτέρω στήριξη ανάλογα με το πως θα κινηθεί η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός.

Για την ενίσχυση των επιχειρήσεων

Επεσήμανε πως είναι ήδη ενεργοποιημένα μέτρα στήριξης, όπως οι συμψηφισμοί παγίων δαπανών με φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, τα στοχευμένα προγράμματα του Υπ. Ανάπτυξης, το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για κάποιους οικονομικούς κλάδους.

«Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι η επιχειρηματικότητα τους τελευταίους μήνες λειτουργούσε τουλάχιστον ικανοποιητικά, συνεχίζει να βοηθά την κοινωνία και από κει και πέρα ανάλογα με τις εξελίξεις θα πράξουμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments