Πολιτική

Καϊλή: Διαρχία με Παπανδρέου ή Κωνσταντινόπουλο στη Βουλή αν εκλεγεί ο Ανδρουλάκης

Καϊλή: Διαρχία με Παπανδρέου ή Κωνσταντινόπουλο στη Βουλή αν εκλεγεί ο Ανδρουλάκης
Καϊλή: Αίσθηση προκάλεσε η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ (που υποστηρίζει Ανδρέα Λοβέρδο) καθώς αναφέρθηκε σε «διαρχία» με Παπανδρέου ή Κωνσταντινόπουλο στη Βουλή, εφόσον εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη για το πώς θα εκπροσωπείται το Κίνημα Αλλαγής στη Βουλή, στην περίπτωση που ο ευρωβουλευτής κερδίσει τη μάχη για την ηγεσία στο κόμμα, άφησε η Εύα Καϊλή, καλώντας τον υποψήφιο για την αρχηγία να ξεκαθαρίσει τη θέση του, με δεδομένο ότι ο ίδιος δεν είναι βουλευτής.

Μιλώντας στον σταθμό North 98.0, η ευρωβουλευτής τόνισε ότι το αποψινό ντιμπέιτ ενδεχομένως να παίξει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα της Κυριακής. Τόνισε δε πως μια μεγάλη συμμετοχή θα «σπάσει» τους κομματικούς μηχανισμούς.

Η Εύα Καϊλή αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στην περίπτωση που εκλεγεί κάποιος υποψήφιος που δεν είναι βουλευτής, τονίζοντας ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Εάν κάποιος ήθελε να έχει αρχηγική πορεία θα όφειλε να είναι υποψήφιος βουλευτής στις προηγούμενες εθνικές εκλογές» είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για διαρχία, εξηγώντας πως «για ενάμιση χρόνο θα έχουμε κάποιον από μια απόσταση και κάποιον που θα είναι ο αντ’ αυτού στη Βουλή, που θα πρέπει να ταυτίζονται οι πολιτικές τους θέσεις διαρκώς, ώστε να μπορέσουν να υπερασπιστούν τις πολιτικές θέσεις του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στα νομοσχέδια της κυβέρνησης».

Αναφερομένη στον συνάδελφό της στην Ευρωβουλή, Νίκο Ανδρουλάκη, σημείωσε ότι, στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, θα πρέπει να εκφραστεί και η ανανέωση στο πρόσωπο του βουλευτή που θα τον εκπροσωπεί, εφόσον αυτή είναι η ατζέντα του.

Όπως είπε, για να κάνει πράξη την ανανέωση, ο Νίκος Ανδρουλάκης λογικά θα προτείνει τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος θα κληθεί να δώσει τις μάχες του προϋπολογισμού απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Αλέξη Τσίπρα.

Κληθείσα να σχολιάσει τη συζήτηση περί εξωθεσμικών κέντρων, η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι η Έλενα Ακρίτα στήριξε τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Νίκος Μπίστης τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ άλλοι προσπαθούν να στοχοποιήσουν τον Ανδρέα Λοβέρδο, όπως το «Documento».

Κωνσταντινόπουλος: Εκτός πραγματικότητας όσα λες, αλλά αναγνωρίζεις ότι θα κερδίσει ο Ανδρουλάκης

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, αντέδρασε καυστικά στα όσα δήλωσε η Εύα Καΐλή, μέσω ανάρτησής του στο twitter:

«Αγαπητή @EvaKaili είναι σημαντικό ότι αναγνωρίζεις ότι θα κερδίσει ο Νίκος. #mazi θα νικήσουμε ΝΔ & τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα γραφόμενά σου είναι εκτός πραγματικότητας αλλά τα κατανοώ λόγω της μεγάλης ”αγάπης” που μου έχεις. Τα λέμε Τετάρτη στο γκάζι, στο ίδιο μέρος με το 2017, ξέρεις εσύ!». odysseas_tweet

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments