Πολιτισμός

Κορωνοϊός: Κλειστά Μουσεία και Εκθέσεις στη Ευρώπη εξαιτίας των lockdowns

Κορωνοϊός: Κλειστά Μουσεία και Εκθέσεις στη Ευρώπη εξαιτίας των lockdowns
Κορωνοϊός: Το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης της Βιέννης, χρειάστηκε να αποκλείσει το κοινό από έκθεση του Τιτσιάνο, καθώς στην Αυστρία έχει lockdown.

Πολλές  ευρωπαϊκές χώρες το μονοπάτι της πόρτας τους οδήγησε για ακόμη μια φορά σε ένα lockdown. Το πέμπτο κύμα της Πανδημίας χτυπάει ξανά την Ευρώπη με πολλαπλά κρούσματα αλλά και με νέες μεταλλάξεις.  Αυτό υποχρεώνει να κλείσουν τις εξώπορτες τους στο κοινό μουσεία, εκθέσεις αλλά και άλλοι πολιτιστικοί κλάδοι. Ο Κορωνοϊός εξαπλώνεται και δεν θα γίνονται δεκτές οι επισκέψεις σε πολιτιστικά προγράμματα. Κορωνοϊός

Το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης (Kunsthistorisches) της Βιέννης, για παράδειγμα, χρειάστηκε να αποκλείσει το κοινό από μεγάλη έκθεση για τον Τιτσιάνο, καθώς στην Αυστρία είναι σε ισχύ μέτρα lockdown μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

«Θα χάσουμε εκατομμύρια ευρώ» δήλωσε στο Artnet News η Σαμπίνε Χάαγκ, γενική διευθύντρια του Μουσείου.

Θα παρθεί νέο μέτρο οικονομικής στήριξης στον τομέα του πολιτισμού

Η οικονομική ενίσχυση στον τομέα του πολιτισμού, θα επεκταθεί και θα αυξηθεί, δήλωσε η Αντρέα Μάγιερ, υφυπουργός Τέχνης και Πολιτισμού, χαρακτηρίζοντας τον πιθανό αντίκτυπο του lockdown στον πολιτιστικό τομέα της χώρας «άλλη μια οπισθοδρόμηση που δεν μπορεί να αγνοηθεί».

Κορωνοϊός

Στο γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Σαξονίας έως τις 12 Δεκεμβρίου θα ισχύουν μέτρα μέτρα lockdown με αποτέλεσμα η έκθεση «Vermeer» για τον Ολλανδό ζωγράφο Γιοχάνες Βερμέερ, στην Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων (Gemäldegalerie Alte Meister) της Δρέσδης να ματαιωθεί.

Είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιανουαρίου αλλά o Κορωνοϊός αλλιώς σχεδίασε και δεν μπορεί να παραταθεί καθώς θα μεταφερθεί στην Ιαπωνία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments