Ελλάδα

Γώγος: Υγειονομικά είναι πολύ κρίσιμος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Γώγος: Υγειονομικά είναι πολύ κρίσιμος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός
Γώγος: Για την αναγκαιότητα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού μίλησε ο λοιμωξιολόγος κ. Χαράλαμπος Γώγος.

Για την αναγκαιότητα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού μίλησε ο λοιμωξιολόγος κ. Χαράλαμπος Γώγος. Ο κ. Γώγος δήλωσε πως «η αναγκαιότητα είναι τόσο μεγάλη κι έφτασε να το κάνει και η Ελλάδα και η Ευρώπη ως τελευταίο μέσο», ενώ υπενθύμισε ότι, «οι υγειονομικοί μιλούσαν για υποχρεωτικότητα επειδή δεν μπορούσαν να βλέπουν άλλο ό,τι συμβαίνει μέσα στα νοσοκομεία» αναφορικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους πολίτες άνω των 60 ετών.

Για τον εμβολιασμό σε μικρότερο διάστημα των έξι μηνών

Εξέφρασε την άποψη ότι, «πρέπει η ενημέρωση για τον εμβολιασμό να μπει στην 1η γραμμή των γιατρών που έχουν άμεση σχέση με της οικογένεια. Ο οικογενειακός, ο γυναικολόγος».

Σχετικά με την πρόταση που γνωστοποίησε ο Πρωθυπουργός, για εμβολιασμό με την 3η δόση σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών, ο Χ.Γώγος είπε πως «έχει γίνει καιρό η συζήτηση», εξηγώντας ότι, «αλλάζουν συνεχεία τα δεδομένα», σημειώνοντας πως «οι περισσότεροι που νοσούν είναι αυτοί που έχουν κάνει και τη 2η δόση και πριν από το εξάμηνο».

Τσακρής: Πιθανόν να χρειαστεί και τέταρτη δόση εμβολίου για την Όμικρον

Για την μετάλλαξη Όμικρον αλλά και την πιθανότητα να χρειαστεί και έξτρα δόση εμβολίου μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής Μικροβιολογίας κ. Αθανάσιος Τσακρής. Ο κ. Τσακρής διευκρίνισε στον ΣΚΑΙ ότι είναι στο τραπέζι το ενδεχόμενο αυτό και το επεξεργάζονται οι φαρμακευτικές εταιρείες, ωστόσο υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα πειραματικά δεδομένα για να ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί η παραλλαγή.

«Το ειδικά διαμορφωμένο εμβόλιο, αν χρειαστεί, θα μπορεί να ετοιμαστεί σε μικρό χρονικό διάστημα. Χρειάζονται όμως τα κλινικά δεδομένα ώστε να ανάψει έγκαιρα το πράσινο φως για την χορήγηση του, οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 2-3 μήνες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακρής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments