Διεθνή

Δανία: Εγκλωβίστηκαν από τη χιονοθύελλα και αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στο IKEA

Δανία: Εγκλωβίστηκαν από τη χιονοθύελλα και αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στο IKEA
Έξι πελάτες και περίπου δώδεκα άτομα προσωπικό αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στο κατάστημα

Αρκετοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν σε κατάστημα ΙΚΕΑ στη βόρεια Δανία μετά από σφοδρή χιονοθύελλα.

Έξι πελάτες και περίπου δώδεκα υπάλληλοι παγιδεύτηκαν στο κατάστημα του Aalborg το βράδυ της Τετάρτης και χρειάστηκε να κοιμηθούν σε κρεβάτια του εκθεσιακού χώρου.

Το χιόνι είχε φτάσει κοντά στα 30 εκατοστά ενώ το πολυκατάστημα ετοιμάζονταν να κλείσει.

«Ήταν πολύ επικίνδυνο να οδηγείς στους δρόμους», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Peter Elmose, διευθυντής του καταστήματος.

«Ήταν πολύ επικίνδυνο να βγούμε έξω και δεν μπορούσαμε να αναγκάσουμε τους υπαλλήλους μας να πάρουν αυτό το ρίσκο και στη συνέχεια, καθώς έμειναν έξι πελάτες, τους προσκαλέσαμε κι αυτούς», είπε.

Σε όσους βρίσκονταν στο κατάστημα ΙΚΕΑ προσφέρθηκε στέγη και φαγητό -πατατάκια και σουηδικά ρολά κανέλας – από την καντίνα του προσωπικού, πριν καθίσουν όλοι μαζί να δουν τηλεόραση.

«Ήταν μια πολύ ωραία βραδιά, απολαμβάνοντας ο ένας την παρέα του άλλου», είπε ο Elmose. «Όλοι κοιμήθηκαν μια χαρά, τα στρώματά μας είναι καλά».

Όταν το κατάστημα άνοιξε ξανά την Πέμπτη, όλα τα κλινοσκεπάσματα και τα σεντόνια είχαν αλλάξει, πρόσθεσε.

Τα δανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπάλληλοι σε ένα κοντινό κατάστημα παιχνιδιών πέρασαν επίσης τη νύχτα στο κατάστημα. Περίπου 300 ταξιδιώτες χρειάστηκε επίσης να διανυκτερεύσουν στο αεροδρόμιο του Άαλμποργκ.

Μεγάλα τμήματα της Δανίας – συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κοπεγχάγης – έχουν πληγεί από σφοδρή χιονόπτωση, που έχει προκαλέσει καθυστερήσεις στην κυκλοφορία και προσωρινές διακοπές ρεύματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments