Οικονομία

ΔΝΤ για Όμικρον: Εξετάζει να αναθεωρήσει τις προβλέψεις

ΔΝΤ για Όμικρον: Εξετάζει να αναθεωρήσει τις προβλέψεις
ΔΝΤ για Όμικρον: Υπό το φόβο της μετάλλαξης Όμικρον το ΔΝΤ έκρουσε “καμπανάκι” για τις πρόσφατες προβλέψεις. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να αναθεωρηθούν προς τα κάτω λόγω της εμφάνισης της παραλλαγής Omicron.

Υπό το φόβο της μετάλλαξης Όμικρον το ΔΝΤ έκρουσε “καμπανάκι” για τις πρόσφατες προβλέψεις. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να αναθεωρηθούν προς τα κάτω λόγω της εμφάνισης της παραλλαγής Omicron.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε τα εξής: «Μια νέα παραλλαγή που μπορεί να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα μπορεί να πλήξει την εμπιστοσύνη και υπό αυτή την έννοια, είναι πιθανό να δούμε κάποια υποβάθμιση στις προβλέψεις του Οκτωβρίου για την παγκόσμια ανάπτυξη», δήλωσε η Γκεοργκίεβα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Reuters Next.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό» δήλωσε μεταξύ άλλων η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Η Γκεοργκίεβα είπε ότι η δύναμη της αμερικανικής οικονομίας έχει θετικές δευτερογενείς επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο, παρόλο που αυξάνει τους κινδύνους ότι άλλες χώρες μπορεί να χρειαστεί να απαντήσουν με αυξήσεις επιτοκίων, εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα περιορίσει τη διευκολυντική της πολιτική τους επόμενους μήνες, όπως αναμένουν τώρα οι περισσότεροι.

Ο πληθωρισμός δεν είναι παροδικός

«Ο πληθωρισμός είναι πιθανό να είναι υψηλότερος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως» υποστηρίζουν, εγκαταλείποντας και αυτοί με τη σειρά τους τον χαρακτηριστικό «παροδικός».

Και μάλιστα καλούν εμμέσως πλην σαφώς την Federal Reserve να αναλάβει δράση: «Βλέπουμε λόγους για τη νομισματική πολιτική στις Ηνωμένες Πολιτείες -με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν να πλησιάζει τις τάσεις πριν από την πανδημία, τις στενές αγορές εργασίας και τώρα πληθωριστικές πιέσεις ευρείας βάσης- να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στους κινδύνους πληθωρισμού σε σύγκριση με ορισμένες άλλες προηγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένων των ζώνη του ευρώ. Θα ήταν σκόπιμο για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να επιταχύνει τη μείωση των αγορών περιουσιακών στοιχείων και να προωθήσει την πορεία για αυξήσεις των επιτοκίων» αναφέρουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments