Ελλάδα

Σουρβίνος για Όμικρον: Τα εμβόλια σίγουρα θα παρέχουν προστασία τουλάχιστον για σοβαρή νόσηση

Σουρβίνος για Όμικρον: Τα εμβόλια σίγουρα θα παρέχουν προστασία τουλάχιστον για σοβαρή νόσηση
Σουρβίνος για Όμικρον: Την πεποίθησή του ότι τα εμβόλια θα παρέχουν προστασία τουλάχιστον σε περίπτωση σοβαρής νόσησης περιέγραψε ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας κ. Γιώργος Σουρβίνος.

Την πεποίθησή του ότι τα εμβόλια θα παρέχουν προστασία τουλάχιστον σε περίπτωση σοβαρής νόσησης περιέγραψε ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας κ. Γιώργος Σουρβίνος.

«Όσο κι αν δεχθούμε τις δηλώσεις των φαρμακευτικών εταιρειών, περί της μειωμένης αποτελεσματικότητας των εμβολίων έναντι της Όμικρον, αυτή αποκλείεται να μηδενιστεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Για την μετάλλαξη Όμικρον

Όπως εκτίμησε ο κ. Σουρβίνος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 για το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον, τα εμβόλια σίγουρα θα συνεχίσουν να παρέχουν προστασία απέναντί του, τουλάχιστον όσον αφορά στη σοβαρή νόσηση, στη διασωλήνωση και στο θάνατο.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο καθηγητής, χρειάζεται ένα διάστημα μερικών εβδομάδων για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για το κατά πόσον η Όμικρον διαφεύγει των εμβολίων και για την ενδεχόμενη υπέρ-μεταδοτικότητά της. Υπάρχει μια πρώτη, μικρή ένδειξη περί αυξημένης μεταδοτικότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Νότιας Αφρικής.

Για την τρίτη δόση του εμβολίου

«Ακόμα και αν μειωθεί ποιοτικά η αποτελεσματικότητα, η ενίσχυση ποσοτικά των αντισωμάτων αυτή την εποχή είναι απολύτως απαραίτητη για όλους. Μπορεί οι εταιρείες να επανασχεδιάζουν τα εμβόλιά τους λόγω της Όμικρον, όμως, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τα υφιστάμενα εμβόλια για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας άμεσα», τόνισε ο κ. Σουρβίνος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments