Ελλάδα

Διονύσιος Σολωμός : Προσωπογραφία σε ψηφιδωτό

Διονύσιος Σολωμός : Προσωπογραφία σε ψηφιδωτό
Το γιγαντιαίο έργο των Τρικαλινών δημιουργών καταλαμβάνει έκταση 10 τετραγωνικών μέτρων

Ένα ψηφιδωτό – προσωπογραφία του Διονύσιου Σολωμού είναι το νέο δημιούργημα των Τρικαλινών ψηφοθετών Γιώργου Κουρμέτζα και Μιχάλη Κουφογιάννη.

Το έργο συνολικής έκτασης 10 τετραγωνικών μέτρων έχει επετειακό χαρακτήρα με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Οι δύο φίλοι είναι επίσης οι δημιουργοί της μεγαλύτερης στην Ελλάδα σύνθεσης ψηφιδωτού 18 τετραγωνικών μέτρων της προσωπογραφίας του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη και δημιουργού Βασίλη Τσιτσάνη, το οποίο κοσμεί πλέον το ομώνυμο Μουσείο στα Τρίκαλα

Οι δημιουργοί ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων που έχει μετονομασθεί σε «Διονύσιος Σολωμός» .

Συνθέτουν το γιγαντιαίο ψηφιδωτό εδώ και 8 μήνες δουλεύοντας για τη δημιουργία του 6 με 8 ώρες την ημέρα. Εξαιτίας της επιφάνειάς του, δεν ήταν δυνατό να δουλευτεί σε πάγκο ή σε εργαστήρι και για το λόγο αυτό ο Δήμος Τρικκαίων τους παραχώρησε μία αίθουσα σε παλιό δημοτικό σχολείο της πόλης. Τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι ο γρανίτης και το μάρμαρο για να είναι ανεξίτηλα στον χρόνο.

Οι Κουρμέτζας και Κουφογιάννης έχουν κι άλλες διακρίσεις στο ενεργητικό τους, αλλά πρωτιά στον Διεθνή Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής και Μωσαϊκού στην Ιταλία το 2013.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments