Διεθνή

Τζαμάλ Κασόγκι: Γκάφα των αρχών – Συνέλαβαν λάθος άνθρωπο

Τζαμάλ Κασόγκι: Γκάφα των αρχών – Συνέλαβαν λάθος άνθρωπο
Πηγή ασφαλείας αποκάλυψε σήμερα το πρωί ότι ο άνδρας που συνελήφθη φέρει απλώς το ίδιο όνομα με τον ύποπτο δολοφόνο

Τον γύρο του κόσμου έκανε χθες η είδηση πως συνελήφθη ένας τους δολοφόνους του σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Παρίσι.

Σήμερα όμως ο συλληφθείς, που ονομάζεται Khaled Aedh Al-Otaibi και ταξίδευε με το πραγματικό του όνομα και το διαβατήριό του, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ύποπτος ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο με προορισμό το Ριάντ στις 9.20 π.μ. της Τρίτης, όταν οι αρχές του αεροδρομίου έλαβαν «κόκκινη ειδοποίηση» από την Interpol καθώς περνούσε από την ασφάλεια.

Η ειδοποίηση, η οποία εκδόθηκε από την Τουρκία, αναγνώριζε τον Al-Otaibi ως πρώην μέλος της βασιλικής φρουράς της Σαουδικής Αραβίας που κατηγορείται ότι ήταν μέλος της «ομάδας κρούσης» που σκότωσε τον Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη το 2018.

Τζαμάλ Κασόγκι: Γκάφα των γαλλικών αρχών - Συνέλαβαν λάθος άνθρωπο

Τζαμάλ Κασόγκι: Γκάφα των αρχών – Συνέλαβαν λάθος άνθρωπο

Η Σαουδική Αραβία διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας ότι το Al-Otaibi είναι ένα κοινό όνομα και ότι ο άνθρωπος που κρατούσε η Γαλλία δεν θα μπορούσε να είναι ο ύποπτος πολύ απλά επειδή βρίσκεται στη φυλακή στη χώρα τους!

Πηγή ασφαλείας αποκάλυψε σήμερα το πρωί ότι ο άνδρας που συνελήφθη φέρει απλώς το ίδιο όνομα με τον ύποπτο δολοφόνο και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες

Είκοσι έξι Σαουδάραβες, συμπεριλαμβανομένου και του Al-Otaibi, δικάζονται επί του παρόντος ερήμην στην Κωνσταντινούπολη για τη δολοφονία που έλαβε χώρα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη το 2018.

Η Τουρκία ξεκίνησε τις δίκες τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, αλλά κανένας από τους Σαουδάραβες που κατηγορούνται δεν έχει ακόμη παραστεί στο δικαστήριο.

Ο Al-Otaibi είναι επίσης ένα από τα 17 άτομα στα οποία το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις το 2018 για τη δολοφονία.

Ο Κασόγκι, πρώην μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας που έγινε αντιφρονών, ήταν πολίτης των ΗΠΑ και εργαζόταν στην Washington Post ως αρθρογράφος όταν δολοφονήθηκε.

Η δολοφονία πυροδότησε διεθνή οργή, με τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών να κατηγορούν τον ντε φάκτο ηγέτη του βασιλείου πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ότι εξουσιοδότησε τη δολοφονία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments