Πολιτική

Μέτρα για τους ανεμβολίαστους και όχι lockdown

Μέτρα για τους ανεμβολίαστους και όχι lockdown
Η αύξηση των κρουσμάτων του στελέχους αυτού σε πολλές Ευρωπαϊκές, χώρες, ενεργοποίησε νέο κύκλο υποθέσεων και «προφητειών» για την λήψη μέτρων πριν τις εορτές

Είναι φανερό πως η παραλλαγή Όμικρον έχει αλλάξει τα δεδομένα, προκαλώντας προβληματισμό σε κυβερνήσεις και επιδημιολόγους σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς μεταδίδεται ταχύτατα και «απειλεί» τα Χριστούγεννα.

Η αύξηση των κρουσμάτων του στελέχους αυτού σε πολλές Ευρωπαϊκές, χώρες, ενεργοποίησε νέο κύκλο υποθέσεων και «προφητειών» για την λήψη μέτρων πριν τις εορτές. Κυβερνητικά στελέχη όμως διακινούν εμφατικά ότι δεν τίθεται θέμα δραματικής αλλαγής του σχεδιασμού που έχει γίνει και ο οποίος έχει ως βασικό άξονα την θέση ότι δεν τίθεται προοπτική γενικού lockdown.

Οποιαδήποτε μέτρα θα ληφθούν στο μέλλον, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα εστιάζονται αποκλειστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας από τους ανεμβολίαστους.

Κυριότερη είναι η εκδοχή εφαρμογής της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας παντού. Κάτι που προτείνουν οι γιατροί που επισημαίνουν πως η μετάλλαξη Όμικρον έχει ήδη εξαπλωθεί ραγδαία και το μόνο μέτρο αντιμετώπισης της είναι ο γενικός εμβολιασμός.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα προταθεί για υιοθέτηση η απαγόρευση εισόδου και στους εξωτερικούς χώρους εστίασης για τους ανεμβολίαστους. Δηλαδή δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου σε εστιατόρια ούτε με rapid tests, μέτρο που ισχύει μέχρι τώρα.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΔΠΘ κ.Μανωλόπουλου πως η μετάλλαξη Όμικρον μας υπενθύμισε πως δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τον κορωνοϊό και όπως εξελίσσονται τα δεδομένα δεν θα αποφύγουμε τα νέα μέτρα.

Συγχρόνως υπάρχει η πρόθεση οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να υποβάλλονται εβδομαδιαίως σε τρία και όχι δύο rapid tests , ενώ, όλα τα φαινόμενα οδηγούν στην επιστροφή της μάσκας για εμβολιασμένους και μη, σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Παράλληλα το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των πολιτών θα απασχολήσει τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαικής Ένωσης στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, παρ’ όλο που δεν αναμένεται να ληφθεί απόφαση γενικής ισχύος πανευρωπαϊκά, αφού η λήψη μέτρων είναι αρμοδιότητα των εθνικών κρατών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments