Διεθνή

Γενς Πλότνερ: O πρώην πρέσβης στο πλευρό του Όλαφ Σολτς

Γενς Πλότνερ: O πρώην πρέσβης στο πλευρό του Όλαφ Σολτς
O Γενς Πλότνερ, πρώην πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, είναι πλέον στο πλευρό του νέου καγκελάριου

Ο Γενς Πλότερ που υπηρέτησε στην γερμανική πρεσβεία στη χώρα μας ανέλαβε το πόστο του επικεφαλής διπλωματικού συμβούλου του νέου Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.

Όπως αναφέρει η στήλη «Θεωρείο» της Καθημερινής με τίτλο «Ένας παλιός γνώριμος», «ο Πλότνερ υπηρέτησε ως πρέσβης στην Ελλάδα και γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα στην Αθήνα. Λάτρης της ιστιοπλοΐας περνούσε αρκετό καιρό στα ελληνικά νησιά. Εως τώρα ήταν πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών και θεωρείται ένα από τα καλύτερα μυαλά της νεάς γενιάς Γερμανών διπλωματών». 

Ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) Όλαφ Σολτς είναι επίσημα ο νέος Καγκελάριος στη Γερμανία. Ο Όλαφ Σολτς εξελέγη από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, με 395 ψήφους επί συνόλου 736 βουλευτών.

Για την εκλογή του απαιτούνταν 369 ψήφοι, ενώ, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, δεν τον ψήφισαν 21 βουλευτές των κομμάτων που συνθέτουν τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού (SPD, Πράσινοι,FDP). Ο νεοεκλεγείς Καγκελάριος θα μεταβεί στο Προεδρικό Ανάκτορο Βellevue προκειμένου να του ανατεθούν τα νέα του καθήκοντα από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το νέο επιτελείο

Νέος υπουργός Οικονομικών θα είναι ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP Κριστιάν Λίντνερ. Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει η πιο αναγνωρίσιμη μορφή των «Πράσινων», Αναλένα Μπέρμποκ, ενώ στο υπουργείο Εργασίας παραμένει ο Σοσιαλδημοκράτης Ουμπέρτους Χάιλ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μάρκο Μπούσμαν από το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) θα αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ το υπουργείο Μεταφορών αναλαμβάνει πιθανότατα ο Ελεύθερος Δημοκράτης, Φόλκερ Βίσινγκ.

Αν και το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο επιθυμούσαν διακαώς οι Πράσινοι και συγκεκριμένα ο Άντον Χοφράιτερ, αυτό τελικά θα το πάρει το FDP. Το κόμμα των Πράσινων θα λάβει το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Οικογένειας και ένα υπερ- υπουργείο για το Κλίμα και την Οικονομία, του οποίου θα ηγηθεί πιθανότατα ο συμπρόεδρος των Πράσινων, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments