Ελλάδα

Δολοφονία στη Γλυφάδα: Στον εισαγγελέα ο 51χρονος που σκότωσε τον πατριό του

Δολοφονία στη Γλυφάδα: Στον εισαγγελέα ο 51χρονος που σκότωσε τον πατριό του
Δολοφονία στη Γλυφάδα: Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 51χρονος που σκότωσε τον πατριό του, από όπου και έλαβε προθεσμία για απολογία την Δευτέρα.

Ραγδαίες οι εξελίξεις για την δολοφονία στην Γλυφάδα. Ένας 51χρονος, Ελληνικής καταγωγής, δολοφόνησε με μαχαίρι τον σύντροφο της μητέρας του και κατόπιν παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές. Από την άλλη, οι μάρτυρες που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο μίλησαν για το έγκλημα. Ο 51χρονος κατά την απολογία του στους αστυνομικούς ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως όλα αυτά έγιναν για τα χρήματα.

Ο 51χρονος κατόπιν της σύλληψης του οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Ακόμη, ο δράστης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα μέχρι την Δευτέρα. 

Τι ανέφερε η δικηγόρος της μητέρας του δράστη

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Ντογιάκου, ανέφερε ότι «η σύντροφος του δράστη και μητέρα του θύματος βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Αυτή την στιγμή έχει να θρηνήσει και για τον επί είκοσι χρόνια σύντροφό της, το οποίον λάτρευε, και να αντιμετωπίσει το ότι ο θύτης αυτού του εγκλήματος είναι ο ίδιος της ο γιος».

Όπως δήλωσε η κ. Ντογιάκου, «το θύμα ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Βοηθούσε όλον τον κόσμο, όπως και τον δράστη», γι’ αυτό και η σύντροφός του θύματος δεν μπορεί να εξηγήσει τι τον οδήγησε σε αυτή την πράξη.

Το θύμα είχε βοηθήσει τον δράστη

Η ίδια ανέφερε ότι το θύμα και ο καθ’ ομολογία δράστης του στυγερού εγκλήματος δεν είχαν οικονομικές διαφορές, ενώ οι σχέσεις τους ήταν τυπικές Η δικηγόρος διευκρίνισε πως η συνδρομή που είχε δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια ο δράστης από το θύμα ήταν και οικονομικής φύσεως, αλλά και σε ό,τι άλλο μπορεί να είχε χρειαστεί.

.«Ο δράστης για ένα μεγάλο χρονικά διάστημα δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό. Με τη μητέρα του, λόγω και της απόστασης, είχε κάποιες σχέσεις μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες ήταν καλές αλλά σχετικά τυπικές».

«Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν οικονομικές διαφορές (…) ίσα ίσα που όσον αφορά το ίδιο το θύμα, εκείνος είχε βοηθήσει πολλές φορές τον δράστη», πρόσθεσε.  svg%3E

Είχε καταδικαστικές αποφάσεις

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως «στις 6 και μισή το πρωί είδα το θύμα κάτω πεσμένο και επί τόπου πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία και τη σύντροφο του θύματος. Άκουσα να φωνάζει «βοήθεια» και είδα και σπασμένα τζάμια κάτω. Προφανώς έσπασε η τζαμαρία από τον τσακωμό μεταξύ τους. Ο άνθρωπος είχε σφυγμό, είχε τις αισθήσεις του γιατί κατέβηκε γιατρός κάτω μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Πρώτα ήρθε η αστυνομία και μετά το ΕΚΑΒ».

Όλοι οι γείτονες αναφέρουν ο 66χρονος και η σύντροφός του (η μητέρα του δράστη) ήταν αγαπητοί στη γειτονιά και ευγενέστατοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είχε να εμφανιστεί εδώ και χρόνια στη γειτονιά καθώς έλειπε στο εξωτερικό.

Πριν από περίπου ένα μήνα επέστρεψε και άρχισε να διεκδικεί από τη μητέρα του, μέρος της οικογενειακής περιουσίας. Η άρνησή της, σε συνδυασμό με τις ευθύνες που έριχνε στον σύντροφό της, φαίνεται πως τον έκαναν να αποφασίσει να σκοτώσει τον 66χρονο.

Όπως μεταδίδεται ο 51χρονος έφυγε πριν περίπου δέκα χρόνια από την Ελλαδα και πήγε στη Δανία καθώς η επιχείρηση που είχε χρεοκόπησε με αποτέλεσμα να έχει στην πλάτη του επτά καταδικαστικές αποφάσεις συνολικής ποινής φυλάκισης έξι ετών. svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments