Ελλάδα

Κακοκαιρία: Μετρούν ζημιές σε Δυτική και Κεντρική Ελλάδα

Κακοκαιρία: Μετρούν ζημιές σε Δυτική και Κεντρική Ελλάδα
Τις πληγές τους από την κακοκαιρία μετρούν οι κάτοικοι σε Δυτική και Κεντρική Ελλάδα

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που αντικρίζουν από το πρωί της Κυριακής, οι κάτοικοι πολλών περιοχών της χώρας, ιδιαίτερα σε Ήπειρο, Δυτική και Κεντρική Ελλάδας, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Φθιώτιδα

Μάχη έδωσαν τα μέλη της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό κατοίκων στο χωριό Κόμμα Φθιώτιδας.

Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ χρησιμοποίησαν βάρκες για να μεταφέρουν τους απεγκλωβισμένους κατοίκους από τα σπίτια τους σε ασφαλές σημείο.  Ο Σπερχειός ποταμός ξεχείλισε, σκεπάζοντας με νερό δρόμους, αγροτικές εκτάσεις και εκατοντάδες σπίτια σε χωρία της Φθιώτιδας.

Αχαϊα

Η κακοκαιρία έπληξε και τη Δυτική Αχαΐα. Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις, απεγκλωβίζοντας ακόμα και από τα παράθυρα κατοίκους στο χωριό Σταγέικα.

Το νερό, ξεπέρασε το μισό μέτρο, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές σε καταστήματα της περιοχής και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ήπειρος

Η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές και στην Ήπειρο. Η ακτογραμμή σε περιοχές της Πρέβεζας εξαφανίστηκε, τα νερά του Αχέροντα φούσκωσαν, πλημμυρίζοντας δεκάδες χωριά και περισσότερα από 100 σπίτια και καταστήματα στην πόλη της Ναυπάκτου, ενώ κατέρρευσε και η γέφυρα στον ποταμό Άραχθο.

Σέρρες – Θεσσαλονίκη

Καταστροφές προκλήθηκαν και στις Σέρρες, στα χωριά Αμφίπολη και Πρώτη, όπου υπόστεγο 200 τ.μ. του μηχανοστασίου του Δήμου, ξηλώθηκε από τον δυνατό αέρα.

Και στη Θεσσαλονίκη, η πυροσβεστική απεγκλώβισε τρία άτομα, τα οποία είχαν κολλήσει με το αυτοκίνητό τους  στη λάσπη, στην περιοχή Λαγκαδίκια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments