Οικονομία

Εξοικονομώ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Εξοικονομώ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
Εξοικονομώ: Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα του Εξοικονομώ 2021, του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα του Εξοικονομώ 2021, του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Αξίζει να σημειωθεί πως τη φετινή χρονιά είναι πιο κοινωνικά ευαίσθητο, πιο δίκαιο και πιο αποδοτικό συγκριτικά με τα προηγούμενα προγράμματα. Οι σημαντικότερες αλλαγές, σε σχέση με το παρελθόν, αφορούν στην κατάργηση της χρονικής προτεραιότητας στην αξιολόγηση των αιτήσεων, στη θέσπιση κοινωνικών κριτηρίων αξιολόγησης και στη δημιουργία λίστας επιλαχόντων.

Που μπορούν να υποβληθούν οι αιτήσεις

Η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων είναι https://exoikonomo2021.gov.gr.

Για πρώτη φορά δημιουργείται ξεχωριστός προϋπολογισμός ύψους 100 εκατ. ευρώ για τα ευάλωτα νοικοκυριά, ενώ λαμβάνεται ειδική μέριμνα για μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους και νοικοκυριά με ΑμεΑ.

Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν οι κατοικίες

Το «Εξοικονομώ 2021» θα βελτιώσει αισθητά την ενεργειακή κλάση των νοικοκυριών, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας πάνω από 30% για κάθε κατοικία. Οι κατοικίες που θα επιλεγούν για υπαγωγή στο πρόγραμμα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • Να υφίστανται νόμιμα.
  • Να μην έχουν κριθεί κατεδαφιστέες.
  • Να χρησιμοποιούνται ως κύριες κατοικίες.
  • Να έχουν καταταχθεί βάσει του Πρώτου Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Ά Π.Ε.Α.) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ.
Εξοικονομώ

Τι δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας  φιλοξενήθηκε σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, με αφορμή το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που κάνει πρεμιέρα σήμερα αλλά και τα κριτήρια για την ενεργειακή αναβάθμιση. 

«Βάλαμε μια σειρά από κριτήρια όπως το ενεργειακό κόστος και κοινωνικά κριτήρια και ξεχωριστή κατηγορία για τα αδύναμα και ευάλωτα νοικοκυριά με 85% επιδότηση και του υπόλοιπο 15% δάνειο με την εγγύηση του κράτους,  είπε το πρωί, μιλώντας στην ΕΡΤ στην εκπομπή «Από τις Εξι»,  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει 5ψήφιος αριθμός και πλατφόρμα ενεργειακής αλληλεγγύης έκτακτης ανάγκης και θα δίνεται εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για επανασύνδεση και αποπληρωμή ενός τμήματος του λογαριασμού. Στηρίζουμε ανεξαρτήτου εισοδήματος όλους τους καταναλωτές έως 300 Kh τόνισε ο υπουργός.

Σημείωσε επίσης ότι το «Εξοικονομώ 2021», που ξεκινά σήμερα είναι πιο κοινωνικά ευαίσθητο, πιο δίκαιο και πιο αποδοτικό σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments