Πολιτική

Η συννεφιασμένη Κυριακή του Γιώργου και ο μεθυσμένος ήλιος του Νίκου

Η συννεφιασμένη Κυριακή του Γιώργου και ο μεθυσμένος ήλιος του Νίκου
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου στο άρθρο του στο pagenews.gr σχολιάζει το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης μεταξύ Ανδρουλάκη και Παπανδρέου.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στη Χαριλάου Τρικούπη, επικρατούσε πανηγυρικό κλίμα. Οι υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη, ζητωκραύγαζαν για το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τραγουδώντας πως θα «μεθύσουμε τον ήλιο»  ενώ την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Παπανδρέου, χόρευε, παρέα με τους στενούς του συνεργάτες, σε ταβερνάκι, τη «Συννεφιασμένη Κυριακή»!

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο έκτος κατά σειρά πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επικράτησε με το εμφατικό ποσοστό, σχεδόν του 70%. Και από τους 280 χιλιάδες ψηφοφόρους της πρώτης Κυριακής, οι 195 χιλιάδες της δεύτερης αποδοκίμασαν τον γιο του ιδρυτή του Κινήματος, Γιώργο Παπανδρέου!

Είναι γεγονός πως ο χώρος του ΠΑΣΟΚ ζει, ιστορικές στιγμές. Το αίτημα της ανανέωσης και της αποκοπής από τα βαριά ονόματα του παρελθόντος, επικράτησε με το πιο ηχηρό τρόπο. Στην Ελλάδα, εξάλλου, όλα τα ζούμε με πάθος. Ο θρίαμβος του νέου προέδρου αποτελεί αναμφισβήτητα, προσωπική του επιτυχία. Με σιωπηλό και απόλυτο οργανωτικό σχεδιασμό, μονομάχησε με το πιο ισχυρό όνομα του κόμματος και απλώς…επικράτησε.

Ακόμη και εκείνοι που θεωρούν πως τα εσωκομματικά ζητήματα θα αποτελέσουν αγκάθι στη νέα πορεία του…νέου προέδρου, εκτιμάται πως θα διαψευστούν εν τοις πράγμασι. Η απόλυτη νίκη και ο αέρας της επικράτησης, θα τον συνοδεύει αρκετό καιρό. Όχι για πάντα αλλά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ηγετική ομάδα έχει ήδη σχεδιαστεί. Δεν θα αποτελέσει πρόβλημα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας γιατί στη πολιτική του στρατηγική η ώρα της σύγκρουσης θα γίνει σταδιακά. Το συνέδριο αργεί και ο πολιτικός χρόνος είναι υπέρ. Νέος, δυναμικός, και χωρίς εθνικές εκλογές μπροστά του. Ο πρωθυπουργός το έχει ξεκαθαρίσει και το πιστεύει: στο τέλος της τετραετίας.

Τα ζητούμενα του Νίκου Ανδρουλάκη δεν είναι τα εσωκομματικά του αγκάθια. Εκείνα που καλείται να αντιμετωπίσει είναι πολύ σημαντικότερα από τις γκρίνιες μιας ήττας:

-είναι υποχρέωση του να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής. Συμβολικά και ουσιαστικά. Είναι πρόεδρος του 70% και δεν θα είναι προς τιμή του να επιδιώκει την ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου, όντας τις τρεις ημέρες της εβδομάδος στην ασφάλεια των Βρυξελλών και απών, στους ναρκοθετημένους δρόμους της εσωτερικής πολιτικής.

-κάποιοι σημείωναν πως αν παραιτηθεί εκ της θέσεως του, ο αντικαταστάτης του, θα είναι ο Νίκος Παπανδρέου. Έτσι θα έχει έναν Παπανδρέου-τον Γιώργο- στην ελληνική Βουλή και έναν δεύτερο στην ευρωβουλή.

-παρουσίαση προγράμματος. Πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού. Οι πολίτες δεν αρέσκονται, πλέον, στα μεγάλα και ανέξοδα λόγια. Απαιτούν πολιτικές συγκεκριμένες και επιλογές ξεκάθαρες. Και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα δεν γίνεται.

-η αλλαγή. Λέξη βαριά για το ΠΑΣΟΚ. Καλείται, όμως, ο Νίκος Ανδρουλάκης «να τα αλλάξει όλα». Ο ίδιος το υποσχέθηκε, ο ίδιος θα το κάνει. Αν το κάνει. Διαφορετικά, όπως σημείωνε και άσπονδος φίλος του, «ο θρίαμβος από τον όλεθρο είναι ένα τσιγάρο δρόμος ή μια νύχτα εθνικών εκλογών»… Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Παπανδρέου: Προχωράμε με αισιοδοξία στο β΄ γύρο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments