Πολιτική

Μαρία Συρεγγέλα: Η κυβέρνηση είναι δίπλα στην ελληνική οικογένεια

Μαρία Συρεγγέλα: Η κυβέρνηση είναι δίπλα στην ελληνική οικογένεια
Μαρία Συρεγγέλα: Η υφυπουργός Εργασίας κ. Μαρία Συρεγγέλα από το βήμα της Βουλής απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση αναφορικά με τη μείωση των εισιτηρίων στα μέλη τρίτεκνων οικογενειών.

Η υφυπουργός Εργασίας κ. Μαρία Συρεγγέλα από το βήμα της Βουλής απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση αναφορικά με τη μείωση των εισιτηρίων στα μέλη τρίτεκνων οικογενειών.

Στα “σκαριά” η θεσμοθέτηση μειωμένου εισιτηρίου στις τρίτεκνες οικογένειες

Η κ. Συρεγγέλα ανέφερε πως η θεσμοθέτηση της έκπτωσης εισιτηρίου για τα μέλη των τρίτεκνων οικογενειών στις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελεί ένα από τα μέτρα που μελετώνται και ήδη βρίσκεται σε συνεργασία και με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Μάλιστα, όπως είπε και η ίδια η εν λόγω ενέργεια θα συμβάλλει θετικά στην ανακούφιση αυτών των οικογενειών από τα αυξημένα βάρη τα οποία αντιμετωπίζουν.

Η Υφυπουργός πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και ακόμα περισσότερο των μεγάλων οικογενειών, μέσω της προώθησης της ισότητας των φύλων, της εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, της ενίσχυσης της προστασίας της θέσης εργασίας για τους νέους γονείς.

Σειρά παρεμβάσεων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας

Μια σειρά παρεμβάσεων έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση όπως:

Διευρύνθηκε η προστασία των γονέων, ιδίως όσων έχουν αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις και διασφαλίστηκε πληρέστερα η θέση εργασίας τους για όσο χρόνο ανατρέφουν τα παιδιά τους, ενώ η γονική άδεια τεσσάρων μηνών για κάθε γονέα, εκ των οποίων οι 2 πρώτοι μήνες είναι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ, με επίδομα ίσο προς τον ελάχιστο νομοθετημένο μισθό και την αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας, αλλά και η δυνατότητα να ζητούν ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας, όπως τηλεργασία, ευέλικτο ωράριο εργασίας ή μερική απασχόληση, με ταυτόχρονη προστασία της θέσης εργασίας τους κατά την επιστροφή τους σε αυτή, είναι σημαντικές προβλέψεις για τη στήριξη της οικογένειας.

Προς την κατεύθυνση ενίσχυσης των μεγάλων οικογενειών ήταν και το Πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», ενώ ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την προκήρυξη περίπου 2.090 θέσεων στον δημόσιο τομέα ανέργων ειδικών κατηγοριών, που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 2643/1998 σε διάφορες Περιφέρειες της χώρας.

Άλλο μέτρα που διευκολύνουν ιδιαίτερα τους γονείς με πολλά παιδιά είναι και το Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» που διευκολύνει τις μητέρες να ενταχθούν ή και να παραμείνουν στην αγορά εργασίας και αφετέρου άλλες γυναίκες να εργαστούν, εφόσον το επιθυμούν, ως επιμελήτριες, στην οικία τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments