Πολιτική

Τσίπρας – Γεροβασίλη υπερψήφισαν κατά λάθος τα έξοδα της Προεδρίας της κυβέρνησης

Τσίπρας – Γεροβασίλη υπερψήφισαν κατά λάθος τα έξοδα της Προεδρίας της κυβέρνησης
Τσίπρας – Γεροβασίλη υπερψήφισαν κατά λάθος τα έξοδα της Προεδρίας της κυβέρνησης

Με πλειοψηφία 160 βουλευτών «εγκρίθηκαν» τα έξοδα της Προεδρίας της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της Βουλής. Στην καταμέτρηση βρέθηκαν δύο ψήφοι περισσότερες από αυτές που διαθέτει η κυβερνητική πλειοψηφία (157 βουλευτές) συν τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Στη Βουλή όλοι αναρωτήθηκαν ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν λάθος με επίσημα πρακτικά να δίνουν την λύση. Ο Αλέξης Τσίπρας και η Όλγα Γεροβασίλη πάτησαν λάθος… κουμπί στο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας με αποτέλεσμα εκ παραδρομής να πάνε «κόντρα» στην κομματική γραμμή.

Ο προϋπολογισμός 2022 και οι εκλογές

Ο προϋπολογισμός του 2022 υπερψηφίστηκε με 158 ναι και 142 όχι. Ο προϋπολογισμός για την Άμυνας της χώρας πέρασε με 191 ναι και 109 όχι

«Όχι» στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης είπαν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση μαζί με τη Νέα Δημοκρατία υπερψήφισαν τις αμυντικές δαπάνες.

Το θερμόμετρο όμως χτύπησε κόκκινο, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά ότι μόνο εκείνος θα είχε όφελος από πρόωρες εκλογές.

«Αν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα που θα είχε όφελος αν γίνονταν εκλογές, αυτός δεν θα ήσασταν εσείς, αλλά εγώ», είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κατά την έναρξη της ομιλίας τους προσθέτοντας ότι «μετά από 27 μήνες ο κ. Τσίπρας διέβη τον εκλογικό Ρουβίκωνα και ζήτησε εκλογές». Και συνέχισε: «Εσείς ήσασταν αυτός που το 2015 στην περίφημη τότε συνάντηση των πολιτικών αρχηγών είχατε διαβεβαιώσει ότι δεν θα κάνατε πρόωρες εκλογές, και μετά από τρεις εβδομάδες τις προκηρύξατε ο ίδιος! Με λέτε εμένα ψεύτη, αλλά μεγαλύτερο ανέκδοτο από αυτό δεν υπάρχει». «Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να προκηρύξω σήμερα εκλογές, απλά και μόνο για να δω τον πανικό στο βλέμμα σας», πρόσθεσε σε δηκτικό ύφος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments