Ελλάδα

Έρευνα: Ποια είναι ηλιακή ομάδα που διστάζει περισσότερο να κάνει το εμβόλιο;

Έρευνα: Ποια είναι ηλιακή ομάδα που διστάζει περισσότερο να κάνει το εμβόλιο;
Ένας στους δέκα Έλληνες ανήκει στον σκληρό πυρήνα των αρνητών

H αναλογία των εμβολιασμένων και θετικών να κάνουν το εμβόλιο Ελλήνων έχει αυξηθεί σταδιακά μέσα στο 2021, με ιδιαίτερη αύξηση μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Focus Bari /YouGov στη χώρα μας.

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 3 και 6 Δεκεμβρίου 2021 σε δείγμα 1.001 Ελλήνων 18-74 ετών. Από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο φέτος, η εταιρεία διενέργησε επτά πανελλαδικές έρευνες παρακολουθώντας την αναλογία των εμβολιασμένων, θετικά διακείμενων, σκεπτικών και αρνητικά διακείμενων Ελλήνων ως προς το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Η σημερινή εικόνα δείχνει πως τέσσερις στους πέντε Έλληνες (81%) έχουν ήδη κάνει/έχουν ραντεβού/θα κάνουν οπωσδήποτε το εμβόλιο. Η αναλογία αυτή είναι σχεδόν σταθερή μεταξύ των δύο τελευταίων μετρήσεων, Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2021. Το 10% δηλώνουν διστακτικοί ότι «μπορεί ναι-μπορεί όχι» να κάνουν το εμβόλιο, ενώ το υπόλοιπο 9% λένε ότι «μάλλον/οπωσδήποτε δεν θα το κάνουν», επιβεβαιώνοντας ότι ο “σκληρός” πυρήνας των αρνητών του εμβολιασμού (για διάφορους λόγους) είναι περίπου ο ένας στους δέκα Έλληνες.

Ποιοι διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο

Η νεαρή ηλικία των 18-24 ετών εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό (23%) εκείνων που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα κάνουν ή όχι το εμβόλιο, έναντι 17% στις ηλικίες 25-34 ετών και μόνο 7% στις ηλικίες άνω των 45 ετών.

Εκείνοι που δηλώνουν πιο σαφή αρνητική πρόθεση εμφανίζονται περισσότερο στις ηλικίες 25-44 ετών (15%) και 35-44 ετών (13%), στην Θεσσαλονίκη (14% έναντι 7% στην Αττική, δηλαδή διπλάσιοι) και στην περιφέρεια (12%).

Δείτε ολόκληρη την έρευνα

GREEKS_AND_VACCINATION_21_DECEMBER_GR

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments