Ελλάδα

Ομοφοβικό επεισόδιο σε σχολείο – Παρέμβαση εισαγγελέα

Ομοφοβικό επεισόδιο σε σχολείο – Παρέμβαση εισαγγελέα
Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν μαθητές, γονείς και άλλοι εμπλεκόμενοι

Στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται επεισόδιο που καταγγέλθηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, με χαρακτηριστικά ομοφοβικής βίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δύο μαθήτριες κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν απειλές και λεκτικές επιθέσεις από συμμαθητές τους, όταν ανταλλάσσοντας δώρα ενόψει των γιορτών, εμφάνισαν σημαιάκια με σήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Με βάση τα δημοσιεύματα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα από την Ασφάλεια με διερευνώμενα αδικήματα αυτά της φθοράς, της παράνομης βίας και όποιο άλλο αδίκημα προκύψει. Στο πλαίσιο αυτής θα κληθούν να καταθέσουν μαθητές, γονείς και άλλοι εμπλεκόμενοι.

«Μας κυνηγούσαν και μας απειλούσαν 20-25 αγόρια»

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην σχολική αίθουσα, όπου και πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή δώρων, παρουσία καθηγητή. Όταν μία από τις δύο μαθήτριες έδωσε σε συμμαθήτριά της τα σημαιάκια του gay pride, κάποιοι από τους συμμαθητές τους αντέδρασαν. Οι αντιδράσεις δεν σταμάτησαν εκεί. Μεταφέρθηκαν την ώρα του διαλείμματος, οπότε μία ομάδα μαθητών φέρεται να έσκισε κάποιες από τις σημαίες, επιτέθηκε λεκτικά εναντίον τους, τις απείλησε, χρησιμοποίησε ανάρμοστες φράσεις, ενώ φώναζε: «Δεν χωρά η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα!». 

Θορυβημένοι οι γονείς από τα όσα έγιναν, βλέποντας τα παιδιά τους, να επιστρέφουν χθες το μεσημέρι αναστατωμένα από το σχολείο, επιχείρησαν να μάθουν τι ακριβώς συνέβη. Οι γονείς των δύο μαθητριών μάλιστα, που βρέθηκαν στο επίκεντρο των αντιδράσεων, εκφράζουν φόβους για την ασφάλεια των παιδιών τους  κατά την παραμονή τους στο σχολείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments