Οικονομία

Σκρέκας για ενεργειακή κρίση: Να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης ευάλωτων νοικοκυριών

Σκρέκας για ενεργειακή κρίση: Να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης ευάλωτων νοικοκυριών
Σκρέκας για ενεργειακή κρίση: Την επιβεβλημένη ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλιών σε κεντρικό επίπεδο ανέφερε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας.

Την επιβεβλημένη ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλιών σε κεντρικό επίπεδο ανέφερε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας. Επιπλέον τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης ευάλωτων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

Ο κ. Σκρέκας συμμετείχε στο Συμβούλιο των Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ, τόνισε ότι η σημερινή συνεδρίαση λαμβάνει χώρα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία, λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι επιβεβλημένη η ανάληψη πρωτοβουλιών σε κεντρικό επίπεδο, με τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης. Όπως δήλωσε, «εάν επαληθευθούν οι προβλέψεις των αγορών, οι Ευρωπαίοι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον 350 δισ. ευρώ το 2022 εξαιτίας των αυξήσεων στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

Απέναντι σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να στηρίξουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απέναντι σε αυτές τις μεγάλες ανατιμήσεις στο κόστος ενέργειας».

Τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τα ενεργειακά

  • 1. Θα υπάρχει πρόσθετη αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος για το μήνα Δεκέμβριο
  • 2. Θα υπάρχει αύξηση έκπτωσης 40% στο φυσικό αέριο στα τιμολόγια
  • 3. Κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους στη ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ενέργειας από Αύγουστο μέχρι Δεκέμβριο
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments