Οικονομία

Σταϊκούρας: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις για όσο χρειαστεί

Σταϊκούρας: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις για όσο χρειαστεί
Σταϊκούρας: Σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστούν οι κρίσεις για όσο χρειαστεί και το 2022 δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστούν οι κρίσεις για όσο χρειαστεί και το 2022 δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι «Στηρίξαμε σημαντικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, επιδοτούμε τους αγρότες. Υπάρχουν οι δίδυμες κρίσεις η ενεργειακή και οι μεταλλάξεις της πανδημίας ενισχύσαμε τον προϋπολογισμό με νέα μέτρα, επιδοτούμε για το κόστος της ενέργειας, προσθέσαμε στο οπλοστάσιο μέτρα για τη διευκόλυνση της κοινωνίας για το επόμενο εξάμηνο μέτρα ύψους 700-800 εκ ευρώ».

Για την πιθανότητα lockdown

Ερωτηθείς για την πιθανότητα αντιμετώπισης ενός ολικού lockdown τύπου Ολλανδίας εφόσον χρειαστεί, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες κρίσεις και θα το πράξουμε για όσο χρειαστεί και για όποιο λόγο χρειαστεί και το 2022».

Χρήστος Σταϊκούρας

Για το τζίρο των επιχειρήσεων

Ο τζίρος των επιχειρήσεων είναι στο επίπεδο του ενιαμήνου του 2019 με εξαίρεση την ένδυση και την υπόδηση που είχε μια μικρή απόκλιση. Σημείωσε επίσης πως έχει συρρικνωθεί η ανεργία κατά 2,5%, οι καταθέσεις των πολιτών είναι αυξημένες κατά 30 δισ. ευρώ, ενώ έχει αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη.

Για το χρέος της χώρας

Σχετικά με το χρέος της χώρας είπε πως «δεν αποτελεί στοιχείο ανησυχίας», αλλά στοιχείο που πρέπει να εντάσσεται στη δημοσιονομική πολιτική. Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε «Δεν με ανησυχεί η βιωσιμότητά του, γιατί παντού στην ΕΕ έχει αυξηθεί ενώ και η ετήσιες χρηματοδοτικές ανάγκες για την καταβολή του είναι από τα χαμηλότερα ποσά από το 2012 οποιασδήποτε άλλης ευρωπαϊκής χώρας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments