Πολιτική

Οικονόμου: Παράθυρο για υποχρεωτικά τεστ για όλους – Το κόστος θα επιβαρύνει τον πολίτη

Οικονόμου: Παράθυρο για υποχρεωτικά τεστ για όλους – Το κόστος θα επιβαρύνει τον πολίτη
Οικονόμου: Παράθυρο για υποχρεωτικά rapid test για όλους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους κατά την περίοδο των εορτών, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Παράθυρο για υποχρεωτικά rapid test για όλους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους κατά την περίοδο των εορτών, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ξεκίνησε με τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό όπου ο κ. Οικονόμου τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ελαφρύνει τους πολίτες από φόρους που προήλθαν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως ο κρατικός προϋπολογισμός δίνει μια εικόνα για το πως θα είναι η Ελλάδα στο τέλος της τετραετίας παραθέτοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια.

Για τον εμβολιασμό στους άνω των 60

Από την ημέρα της ανακοίνωσης για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60 έχουν γίνει ή έχουν οριστεί περίπου 150.000 ραντεβού είπε ο κ. Οικονόμου.

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων αποφάσεων

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο κ. Οικονόμου είπε πως παρακολουθούνται τα δεδομένα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη και η κυβέρνηση αποφασίζει βάσει αυτών.

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση ούτε εισήγηση από τους επιστήμονες σχετικά με το ενδεχόμενο να μετατεθεί για αργότερα το άνοιγμα των σχολείων μετά τις εορτές. Οικονόμου

Ανοιχτό παράθυρο για τέστινγκ σε όλους

Για το ενδεχόμενο τέστινγκ σε όλους, σημείωσε για τις ημέρες των εορτών, πως εάν η κυβέρνηση λάβει τέτοια εισήγηση, θα συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο προκειμένου ο πληθυσμός να είναι πλήρως προστατευμένος.

Στο υποθετικό σενάριο να ισχύσει το υποχρεωτικό τέστινγκ σε όλους, ο κ. Οικονόμου είπε πως το κόστος για το τέστινγκ εκείνες τις ημέρες, οι οποίες θα είναι λίγες είπε, θα το επιβαρύνονται οι πολίτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments