Τεχνολογία

Ιαπωνία: Η “τηλε-γεύση” είναι εδώ και αλλάζει τα πάντα στην τηλεθέαση

Ιαπωνία: Η “τηλε-γεύση” είναι εδώ και αλλάζει τα πάντα στην τηλεθέαση
Ένα ακόμη βήμα προς τη δημιουργία μιας πολυαισθητηριακής εμπειρίας θέασης

Ένας Ιάπωνας καθηγητής ανέλαβε να υλοποιήσει αυτό που είναι το βασικό έλλειμμα της τηλεοπτικής εμπειρίας: ο τηλεθεατής μπορεί να δει και να ακούσει, αλλά δεν μπορεί να γευτεί.

Κατάφερε να αναπτύξει μια πρωτότυπη οθόνη τηλεόρασης που μπορεί κάποιος να τη γλείψει αφού μπορεί να μιμηθεί τις γεύσεις των φαγητών, ένα ακόμη βήμα προς τη δημιουργία μιας πολυαισθητηριακής εμπειρίας θέασης, σύμφωνα με δημοσίευμα των Japan Times. 

Πώς λειτουργεί η συσκευή

Η συσκευή, που ονομάζεται Taste the TV (TTTV), χρησιμοποιεί ένα καρουζέλ με 10 δοχεία γεύσης που ψεκάζουν έναν συνδυασμό γεύσεων για να δημιουργήσουν τη γεύση ενός συγκεκριμένου φαγητού. Στη συνέχεια, το δείγμα γεύσης κυλά σε φιλμ υγιεινής πάνω από μια επίπεδη οθόνη τηλεόρασης για να το δοκιμάσει ο χρήστης. 

Ιαπωνία: Η "τηλε-γεύση" είναι εδώ και αλλάζει τα πάντα στην τηλεθέαση

Ιαπωνία: Η “τηλε-γεύση” είναι εδώ και αλλάζει τα πάντα στην τηλεθέαση

Στην εποχή του COVID-19, αυτού του είδους η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται και αλληλεπιδρούν με τον έξω κόσμο, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Meiji, Homei Miyashita.

«Ο στόχος είναι να καταστήσουμε δυνατό για τους ανθρώπους να έχουν μια εμπειρία παρόμοια με ένα γεύμα σε ένα εστιατόριο στην άλλη άκρη του κόσμου, ακόμη και όταν μένουν στο σπίτι», είπε. Ο Miyashita συνεργάζεται με μια ομάδα περίπου 30 μαθητών η οποία έχει δημιουργήσει μια ποικιλία συσκευών που σχετίζονται με τη γεύση, συμπεριλαμβανομένου ενός πιρουνιού που κάνει το φαγητό πιο πλούσιο στη γεύση. Όπως είπε,  κατασκεύασε ο ίδιος το πρωτότυπο TTTV τον περασμένο χρόνο και ότι μια εμπορική έκδοση θα κόστιζε περίπου 100.000 ¥ (875 $). 

Ιαπωνία: Η "τηλε-γεύση" είναι εδώ και αλλάζει τα πάντα στην τηλεθέαση

Ιαπωνία: Η “τηλε-γεύση” είναι εδώ και αλλάζει τα πάντα στην τηλεθέαση

Οι πιθανές εφαρμογές περιλαμβάνουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για σομελιέ και μάγειρες, καθώς και παιχνίδια γευσιγνωσίας και κουίζ, είπε. Ο Miyashita συζητά με εταιρείες σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας μέσω μιας συσκευής που μπορεί να εφαρμόσει γεύση πίτσας ή σοκολάτας σε μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί.

Η φοιτήτρια του καθηγητή, Yuki Hou 22 ετών, έδειξε το TTTV στους δημοσιογράφους, δίνοντας εντολή στη συσκευή λέγοντας ότι ήθελε να δοκιμάσει γλυκιά σοκολάτα. Μετά από μερικές προσπάθειες, μια αυτοματοποιημένη φωνή επανέλαβε την παραγγελία και οι πίδακες γεύσης ψέκασαν ένα δείγμα σε ένα πλαστικό φύλλο. «Είναι κάτι σαν σοκολάτα γάλακτος», είπε. «Είναι γλυκό σαν σάλτσα σοκολάτας».




Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments