Ελλάδα

Ελευσίνα: Βανδάλισαν 40 τάφους στο νεκροταφείο παραμονές Χριστουγέννων

Ελευσίνα: Βανδάλισαν 40 τάφους στο νεκροταφείο παραμονές Χριστουγέννων
άγνωστοι βανδάλισαν 40 τάφους στο νεκροταφείο Ελευσίνας παραμονές Χριστουγέννων - Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε ο Δήμος

Ένα πρωτοφανές περιστατικό καταγγέλλει ο Δήμος Ελευσίνας, ο οποίος παράλληλα γνωστοποιεί ότι κινείται ήδη νομικά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του προκλήθηκαν «μεγάλες καταστροφές στα μνήματα και τον περιβάλλοντα χώρο του νεκροταφείου Ελευσίνας, μετά από βανδαλισμό αγνώστου ή αγνώστων».

Για το περιστατικό σημειώνεται στην ανακοίνωση ο Δήμος ενημερώθηκε από πολίτες.

Η ανακοίνωση

« Παραμονή των Χριστουγέννων και μετά από καταγγελίες συμπολιτών μας, οι υπηρεσίες του Δήμου, η Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία έσπευσαν άμεσα στο σημείο για αυτοψία και καταγραφή. Έχουν σημειωθεί βανδαλισμοί σε σχεδόν 40 μνήματα, ενώ έχουν αφαιρεθεί μεγάλες ποσότητες μπρούτζινων υλικών. Ο Δήμος Ελευσίνας προβαίνει σε μήνυση κατ’ αγνώστων, ευελπιστώντας οι ένοχοι να βρεθούν. Ο χώρος του νεκροταφείου είναι χώρος ιερός και ο σεβασμός απ’ όλους θα έπρεπε να είναι αυτονόητος».

Για το περιστατικό, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, ανέφερε: «Το πρωί της Παρασκευής ενημερωθήκαμε από συμπολίτες μας που επισκέφθηκαν το νεκροταφείο πως ο χώρος έχει βανδαλιστεί. Οι φωτογραφίες που αντικρίσαμε, με το που πήγαμε στο σημείο, ξεπερνούν κάθε υγιή νου. Χρέος μας απέναντι σε κάθε συμπολίτη μας που θρηνεί τους ανθρώπους του, η κατάθεση μήνυσης. Αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές από κανέναν και πρέπει να τιμωρούνται».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments