Ελλάδα

Νίκος Τζανάκης: 100.000 ενεργά κρούσματα

Νίκος Τζανάκης: 100.000 ενεργά κρούσματα
Νίκος Τζανάκης: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας μίλησε σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα, ενώ έκανε νέα πρόβλεψη για τα κρούσματα κορωνοϊού.

O Νίκος Τζανάκης μίλησε σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας εξέφρασε την ελπίδα, ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα είναι «τζούφια», ενώ σημείωσε πως σήμερα δεν αποκλείεται να δούμε πάνω από 12.000 κρούσματα.

Ακόμη, ο Νίκος Τζανάκης εμφανίστηκε ανήσυχος για τη θετικότητα που όπως είπε έχει ανέβει πολύ τις τελευταίες ημέρες. Όπως είπε χαρακτηριστικά η Αττική «βράζει» σημειώνοντας πως: «Έχει τριπλασιάσει και σε ορισμένες περιοχές έχει τετραπλασίασει τα νούμερα της από τις 7 Δεκεμβρίου και ύστερα» αποδίδοντας τη μεγάλη αύξηση στην μετάλλαξη Όμικρον. Τζανάκης

“Τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν αυτή τη στιγμή τις 100.000”

Τόνισε πως τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν αυτή τη στιγμή τις 100.000, ενώ εκτίμησε ότι η θετικότητα θα κυμανθεί στο 2% το επόμενο διάστημα. Πρόσθεσε, δε, πως «η κορύφωση θα έρθει μεταξύ 15-20 Ιανουαρίου».

Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον ο καθηγητής είπε ότι επιθυμεί να είναι «τζούφια», δηλαδή να έχουμε πολλά κρούσματα, χωρίς να έχουμε νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους. Επισήμανε ότι στο 50-60% των κρουσμάτων είναι η συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Στοχευμένα τα νέα μέτρα

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε πως εάν δεν είχαμε τη μετάλλαξη Όμικρον θα είχαμε 3.500-3.800 κρούσματα κατά μέσο όρο την εβδομάδα, καθώς η Δέλτα βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης. Μίλησε και για τα νέα μέτρα λέγοντας πως είναι στοχευμένα και δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να εφαρμοστούν από απόψε.

Τέλος, ο κ. Τζανάκης πρότεινε να υπάρξει παράταση μιας εβδομάδας στις διακοπές στα σχολεία, η οποία θα αναπληρωθεί στο τέλος της χρονιάς με στόχο να προλάβουμε την κορύφωση στα μέσα του Γενάρη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments