Οικονομία

Eurostat: Μία στις πέντε επιχειρήσεις πραγματοποίησαν πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου

Eurostat: Μία στις πέντε επιχειρήσεις πραγματοποίησαν πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου
Eurostat: Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat το 2020 μια στις πέντε επιχειρήσεις χρησιμοποίησαν το ηλεκτρονικό εμπόριο για τις πωλήσεις τους.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat το 2020 μια στις πέντε επιχειρήσεις χρησιμοποίησαν το ηλεκτρονικό εμπόριο για τις πωλήσεις τους. Το 19,5% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα πραγματοποίησαν πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου που έφτασαν τουλάχιστον το 1% του συνολικού κύκλου εργασιών τους.

Με βάση τα στοιχεία της Eurostat η αύξηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο οφείλεται λόγω στην πανδημία του κορωνοϊού.

Ποια χώρα πέτυχε το υψηλότερο ποσοστό πωλήσεων

Η Δανία κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό επιχειρήσεων στην ΕΕ που πραγματοποιούν διαδικτυακές πωλήσεις που ξεπερνούν το 1% του κύκλου εργασιών τους (38% του συνόλου των επιχειρήσεων). Η Ιρλανδία και η Σουηδία ήρθαν στη δεύτερη θέση με 34% η καθεμία. Ακολουθούν η Λιθουανία (32%) και το Βέλγιο (31%), ενώ η Ελλάδα κατατάσσεται κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με ποσοστό περίπου 20%.

Το Βέλγιο και η Φινλανδία κατέγραψαν το 2020 τη μεγαλύτερη αύξηση στις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν διαδικτυακές πωλήσεις και ηλεκτρονικές πωλήσεις τουλάχιστον 1% του συνολικού τους κύκλου εργασιών με 31% και 24% αντίστοιχα, ποσοστά αυξημένα κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2019.

Αντίθετα, η Ρουμανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των κρατών μελών, κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, σε 12%, ακολουθούμενη από την Τσεχία (-5 ποσοστιαίες μονάδες σε 25%) και την Πορτογαλία (-4 ποσοστιαίες μονάδες σε 16%).

Πανδημία συναλλαγές: Αυξήθηκαν τα POS στην Ελλάδα

Ραγδαία αύξηση των συναλλαγών με POS είχαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυξήθηκε κατά 17% η χρήση των πληρωμών με κάρτα ή άλλες εναλλακτικές μορφές.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο συνολικός αριθμός των συναλλαγών χωρίς μετρητά εντός της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 3,7% – ποσοστό που αντιστοιχεί σε 101,6 δισεκατομμύρια συναλλαγές το 2020 – σε σύγκριση με το 2019, ενώ η έκδοση καρτών πληρωμών αυξήθηκε κατά 6,5% – ποσοστό που αντιστοιχεί σε 609 εκατομμύρια κάρτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments