Αθλητισμός

Τέλος από την ΑΕΚ με εντολή Γιαννίκη

Τέλος από την ΑΕΚ με εντολή Γιαννίκη
Γιαννίκης: Η μεταγραφική περίοδος Ιανουαρίου πλησιάζει και ο τεχνικός ηγέτης των κιτρινόμαυρων έχει καταλήξει στις κινήσεις που θα κάνει η ομάδα.

Μία ανάσα πριν την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο Αργύρης Γιαννίκης έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του. Από ότι φαίνεται η απόκτηση ενός κεντρικού μέσου για τον δικέφαλο αετό, αποτελεί βασική προτεραιότητα, με την ομάδα να βρίσκεται πίσω στην βαθμολογία.

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε πρόωρες αποδεσμεύσεις συμβολαίων από παίκτες που δεν υπολογίζονται στο πλάνο, αλλά και σε πωλήσεις. Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι κινήσεις θα αυξηθεί και το υπάρχον μπάτζετ με αποτέλεσμα να μπορεί να αποκτηθεί άλλος ένας παίκτης που θα ενισχύσει κάποιο όλο πόστο πέρα από την μεσαία γραμμή.

Τέλος ο Τάνκοβιτς με εντολή Γιαννίκη

Μέσα στους παίκτες που πρόκειται να αποχωρήσουν πρέπει να λογίζεται ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Ο Σουηδός έχει μόνο 9 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ κατάφερε όλη τη χρονιά να βάλει μόλις ένα γκολ. Ο ποδοσφαιριστής πήρε μεταγραφή για την ομάδα τον Οκτώβριο του 2020, ενώ το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2023.

Ο παίκτης βέβαια ταλαιπωρείται από πολλούς τραυματισμούς, για αυτό και η διοίκηση, αλλά κυρίως ο προπονητής σκέφτονται την πώληση του.  Το σκεπτικό αυτό έχει αποδεχτεί και ο ίδιος ο παίκτης και για τον λόγο αυτό είναι σε επικοινωνία με τον ατζέντη του που βρίσκεται σε επαφές με ομάδες από την Δανία προκειμένου να αποχωρήσει τον Ιανουάριο από την ΑΕΚ.

Λίγα λόγια για τον Τάνκοβιτς

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1995 στο Νόρσεπινγκ της Σουηδίας. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα της περιοχής του, Hageby IF, και 10 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της IFK Norrkoping. Πριν καν προλάβει να κάνει ντεμπούτο ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αποκτήθηκε από την Φούλαμ σε ηλικία 16 ετών.

Με την ομάδα Κ23 του αγγλικού κλαμπ πραγματοποίησε 20 συμμετοχές (9 γκολ, 2 ασίστ), ενώ μέτρησε και έξι συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Το 2014, σε ηλικία 19 ετών μετακόμισε στην Ολλανδία για την Άλκμααρ, με την οποία την επόμενη τριετία έπαιξε σε 77 παιχνίδια, σκοράροντας 16 φορές και βγάζοντας 12 ασίστ. Παράλληλα, είχε 29 συμμετοχές, 19 γκολ και 7 ασίστ με την Άλκμααρ Κ21.

Το 2017 επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Χάμαρμπι, με την οποία έπαιξε έως το καλοκαίρι του 2020 σε 93 ματς, σκοράροντας 34 φορές και βγάζοντας 15 ασίστ. Υπήρξε, επίσης, διεθνής με όλες τις «μικρές» Εθνικές Ομάδες της Σουηδίας και από το 2014 αποτελεί μέλος της Εθνικής Ανδρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments