Τεχνολογία

Covid Free Gr Wallet: Η εφαρμογή που συνδυάζει ταυτότητα και πιστοποιητικό σε ένα

Covid Free Gr Wallet: Η εφαρμογή που συνδυάζει ταυτότητα και πιστοποιητικό σε ένα
Covid Free Gr Wallet: Οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποθηκεύσουν εύκολα και γρήγορα στο κινητό τους την εφαρμογή Covid Free Gr Wallet.

Οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποθηκεύσουν εύκολα και γρήγορα στο κινητό τους την εφαρμογή Covid Free Gr Wallet. Η πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη διευκολύνει πλέον σημαντικά τόσο τους πολίτες όσο και τις επιχειρήσεις.

Μεγάλη απήχηση την πρώτη ημέρα λειτουργίας

Περισσότεροι από 324.000 πολίτες αποθήκευσαν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας στο Covid Free GR wallet μέσα στην πρώτη ημέρα που αυτό έγινε διαθέσιμο, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης. Η δυνατότητα αποθήκευσης πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας στα κινητά τηλέφωνα δόθηκε χθες στους πολίτες, καθώς είναι διαθέσιμη στις πλατφόρμες iOS και Android για κινητές συσκευές και tablet η νέα έκδοση της εφαρμογής Covid Free GR Wallet.

Τι εμφανίζεται στο Covid Free Wallet

Στη ψηφιακή ταυτότητα εμφανίζονται μόνο το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, η φωτογραφία της αστυνομικής ταυτότητας και ένα QR code για την αυτοματοποιημένη επαλήθευση.

Οι πολίτες θα πρέπει να ξανακατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή Covid-Free Wallet, την οποία μπορούν να βρουν στο Google Play Store και στο Apple App Store.

Οι πολίτες μπορούν να την κατεβάσουν στα κινητά τους και μέσω του covidfree.gov.gr.

Οι χρήστες της εφαρμογής, μετά την ενημέρωση σε Google Play Store και Apple App Store, μπορούν να βρουν την επιλογή στα δεξιά, δίπλα από το πιστοποιητικό Covid-19.

Μόλις ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία αυθεντικοποίησης, το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας δημιουργείται αυτόματα και αποθηκεύεται με ασφαλή τρόπο στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet. Επιπλέον, ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να το αποθηκεύσει και στο wallet της συσκευής του.

Το ανέβασμα του πιστοποιητικού στην εφαρμογή γίνεται με δύο τρόπους

  • Με τη σάρωση QR Code (από εκτυπωμένο πιστοποιητικό ή από QR code σε άλλη οθόνη)
  • Με την εισαγωγή αρχείου PDF (αφορά όσους έχουν «κατεβάσει» το πιστοποιητικό σε μορφή PDF)

Εφόσον το πιστοποιητικό εισαχθεί στην εφαρμογή, θα εμφανιστεί σε ευκρινή μορφή στο «πορτοφόλι», προκειμένου κατά τον έλεγχο να διαβάζονται εύκολα το όνομα, η ημερομηνία γέννησης και η ημερομηνία εμβολιασμού.

Οδηγίες ενεργοποίησης

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η διαδικασία δημιουργίας και αποθήκευσης του πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας είναι απλή.

  • 1. Κατ’ αρχήν, ο πολίτης πρέπει να έχει εγκαταστήσει στο κινητό ή το τάμπλετ του, μέσα από τις αντίστοιχες πλατφόρμες iOS και Android, ανάλογα με τη συσκευή του, τη νέα έκδοση της εφαρμογής covid-free GR wallet.
  • 2. Στη συνέχεια, μπαίνει στην οθόνη «Ταυτοπροσωπία» και ξεκινά τη διαδικασία έκδοσης του εγγράφου εισάγοντας τους κωδικούς Taxisnet ή web banking (εφόσον ο τραπεζικός λογαριασμός που αντιστοιχεί στους κωδικούς web banking είναι επικαιροποιημένος).
  • 3. Για την ολοκλήρωση της αυθεντικοποίησης απαιτείται η εισαγωγή κωδικού μιας χρήσης (One Time Password – OTP), ο οποίος αποστέλλεται με SMS στον επιβεβαιωμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου του πολίτη.
  • 4. Μόλις ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία αυθεντικοποίησης, το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας δημιουργείται αυτόματα και αποθηκεύεται με ασφαλή τρόπο στην εφαρμογή covid-free GR wallet. Επιπλέον, ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να το αποθηκεύσει και στην εφαρμογή wallet της συσκευής του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments