Διεθνή

Κίνα – Κορωνοϊός: Βίντεο – σοκ με τη διαπόμπευση στους δρόμους επειδή παραβίασαν τα μέτρα

Κίνα – Κορωνοϊός: Βίντεο – σοκ με τη διαπόμπευση στους δρόμους επειδή παραβίασαν τα μέτρα
Κίνα - Κορωνοϊός: Βίντεο - σοκ με τη διαπόμπευση επειδή παραβίασαν τα μέτρα - Κατηγορούνται ναι μεν για λαθραία μεταφορά ανθρώπων, αλλά τα δε σύνορα είναι κλειστά!

Ένα απίστευτο, όσο και σοκαριστικό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου το οποίο δείχνει τη διαπόμπευση τεσσάρων ανθρώπων σε περιοχή στη Νότια Κίνα.

Οι τέσσερις άνδρες, όπως φαίνεται στο βίντεο, εξαναγκάστηκαν να βαδίσουν σε δρόμους της πόλης Jingxi συνοδεία αστυνομικών, φορώντας στολές και φέροντας πλακάτ με τα ονόματά τους και τις φωτογραφίες τους.

Όπως αναφέρει το BBC και οι τέσσερις κατηγορούνται για λαθραία μεταφορά ανθρώπων στα σύνορα της Κίνας, τα οποία είναι ερμητικά κλειστά λόγω του κορωνοϊού.

Η διαπόμπευση προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών μέσων ενημέρωσης.

Το κρατικό Beijing News ανέφερε ότι «το μέτρο παραβιάζει σοβαρά το πνεύμα του κράτους δικαίου και δεν μπορεί να επιτραπεί να επαναληφθεί».

Το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της πόλης Jingxi και η τοπική κυβέρνηση υπεραμύνθηκαν ωστόσο τη συγκεκριμένη πρακτική, υποστηρίζοντας ότι ήταν μια «πειθαρχική προειδοποιητική δραστηριότητα» και ότι δεν ήταν καθόλου απαράδεκτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments