Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή το πρόωρο βρέφος 36χρονης με κορωνοϊό

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή το πρόωρο βρέφος 36χρονης με κορωνοϊό
Θεσσαλονίκη: Το πρόωρο βρέφος που διασωληνώθηκε, τελικώς έχασε την ζωή του. Το μωρό ήταν στο όριο της επιβίωσης λόγω του χρόνου κύησης.

Οικογενειακή τραγωδία στην Θεσσαλονίκη, καθώς το πρόωρο βρέφος της 36χρονης που έπασχε από κορωνοϊό, κατέληξε. Η 36 χρονη μητέρα που γέννησε πρόωρα την Κυριακή, καθώς νοσεί από κορωνοϊό, αμέσως μετά τη γέννα διασωληνώθηκε, τόσο η ίδια, όσο και το νεογέννητο μωρό της.

Οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε καισαρική για να σώσουν το μωρό της 36χρονης η οποία είναι ανεμβολίαστη. Το βρέφος, το οποίος γεννήθηκε πριν από λίγες ώρες και ήταν μόλις 22 εβδομάδων δεν ήταν σίγουρο αν θα τα κατάφερνε καθώς ήταν στο όριο της επιβίωσης λόγω του χρόνου κύησης.

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων

Όπως αποκάλυψε στο GRtimes ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Δόντσιος, στη χθεσινή εφημερία οι γιατροί αναγκάστηκαν να πάρουν με καισαρική το βρέφος, μόλις 22 εβδομάδες μετά την έναρξη της κύησης.

svg%3E

Επίσης, ο κ. Δόντσιος επισήμανε ότι νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο οκτώ παιδιά εκ των οποίων τα δύο εισήχθησαν χθες, ευτυχώς προληπτικά και με ήπια συμπτώματα. Πρόσθεσε πως οι 26 από τις 28 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι κατειλημμένες και ενδέχεται να γεμίσουν σήμερα πριν από το μεσημέρι.

«Θα πρέπει να αυξηθούν τα συνεργεία διαγνωστικών τεστ του ΕΟΔΥ ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία» υπογράμμισε ο κ. Δόντσιος, ενώ αναφέρθηκε και στις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζεται το προσωπικό του νοσοκομείου. «Έχουμε δύο χρόνια να πάρουμε άδειες, και άρχισαν να νοσούν και οι εργαζόμενοι, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να λείψουν από το πόστο τους», είπε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments