Πολιτική

Δένδιας: Συνάντηση με τον ομόλογο της Σαουδικής Αραβίας

Δένδιας: Συνάντηση με τον ομόλογο της Σαουδικής Αραβίας
Δένδιας: Τα θέματα της επίμαχης συνάντησης έχουν σχέση με τον τομέα της άμυνας, της οικονομίας και των επενδύσεων, καθώς και για τους διεθνείς οργανισμούς.

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ (Faisal Bin Farhan Al-Saud) θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην Αθήνα αύριο Τρίτη 4 Ιανουαρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Δένδιας

Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι που θα κάνει ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα σε διάστημα λιγότερου ενός έτους. Η προηγούμενη είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2021. Η συνάντηση έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης του ‘Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, μαζί με τον υπουργό ‘Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην Σαουδική Αραβία τον περασμένο Απρίλιο και βεβαίως της επίσκεψης του πρωθυπουργού τον περασμένο Οκτώβριο σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ποια θέματα θα συζητηθούν

Τα θέματα της επίμαχης συνάντησης έχουν σχέση με τον τομέα της άμυνας, της οικονομίας και των επενδύσεων, καθώς και η συνεργασία στους διεθνείς οργανισμούς. Επίσης,θα συζητήσουν εις βάθος τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή του Κόλπου. Θα υπάρξει κατ’ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών στις 12:00 και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας. Οι κοινές δηλώσεις στον τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα στις 13:30.

Μήνυμα Δένδια για το νέο έτος

Σε μήνυμά του για το νέο έτος, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας αναφέρει ότι το 2022 θα κάνουμε τη χώρα ισχυρή. Ο αρμόδιος υπουργός αναφέρει ότι «το 2021 ήταν η χρονιά που μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με την υπερψήφιση του Νόμου για επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, διευρύναμε τις συμμαχίες μας και απαντήσαμε στις προκλήσεις». Για το 2022 υπογραμμίζει πως «θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε μια Ελλάδα ισχυρή» και εύχεται «ευτυχισμένο το νέο έτος, με υγεία!».

Νίκος Δένδιας

«Το 2021 ήταν η χρονιά που μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με την υπερψήφιση του Νόμου για επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, διευρύναμε τις συμμαχίες μας και απαντήσαμε στις προκλήσεις. Το 2022 θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε μια Ελλάδα ισχυρή. Ευτυχισμένο το νέο έτος, με υγεία!» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments