Διεθνή

Καζακστάν: Χάος μετά την παραίτηση της κυβέρνησης

Καζακστάν: Χάος μετά την παραίτηση της κυβέρνησης
Χαοτική η κατάσταση που επικρατεί στο Καζακστάν και συγκεκριμένα στο το Αλμάτι, την μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης και την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ομάδα χιλιάδων διαδηλωτών έκανε έφοδο στο δημαρχείο του Αλμάτι, καταφέρνοντας να διεισδύσει στο εσωτερικό του κτιρίου, παρά τις βομβίδες κρότου-λάμψης και τα δακρυγόνα που […]

Χαοτική η κατάσταση που επικρατεί στο Καζακστάν και συγκεκριμένα στο το Αλμάτι, την μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης και την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ομάδα χιλιάδων διαδηλωτών έκανε έφοδο στο δημαρχείο του Αλμάτι, καταφέρνοντας να διεισδύσει στο εσωτερικό του κτιρίου, παρά τις βομβίδες κρότου-λάμψης και τα δακρυγόνα που εξαπέλυε εναντίον τους η αστυνομία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Το Reuters είχε μεταδώσει νωρίτερα επικαλούμενο εικόνες που είχε ανεβάσει απευθείας στο Instagram ένας μπλόγκερ στο Καζακστάν ότι φωτιά μαινόταν στο γραφείο του δημάρχου του Αλμάτι και ότι εκεί κοντά ακούγονταν πυροβολισμοί.

Άνδρες με αστυνομικές στολές εθεάθησαν να καταθέτουν τα κράνη και τις ασπίδες τους σε έναν σωρό και να ενώνονται με τους διαδηλωτές. “Έρχονται με το μέρος μας!”, φώναξε μια γυναίκα ενώ αγκάλιαζε έναν άλλον διαδηλωτή, μετέδωσε το AFP.

Οι οργισμένες κινητοποιήσεις ξέσπασαν την Κυριακή έπειτα από αύξηση των τιμών του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LΝG) στην πόλη Τζαναοζέν, στο δυτικό τμήμα της χώρας, και στη συνέχεια επεκτάθηκαν στην μεγάλη περιφερειακή πόλη Ακτάου και μετά στο Αλμάτι και οδήγησαν στην παραίτηση νωρίτερα σήμερα της κυβέρνησης της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments