Αθλητισμός

Ναδάλ: Καμία συμπάθεια για τον Τζόκοβιτς – «Το ήξερε»

Ναδάλ: Καμία συμπάθεια για τον Τζόκοβιτς – «Το ήξερε»
Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος είναι ισόβαθμος με τους Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ σε 20 τίτλους γκραν σλαμ, ενδέχεται να μην μπορεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Αυστραλιανό Όπεν

Ναι μεν ο Ραφέλ Ναδάλ δήλωσε πως «λυπάται» για την περιπέτεια του Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, ωστόσο όπως φάνηκε ότι δεν ήταν διατεθειμένος να τον δικαιολογήσει.

Όπως είπε ο Ναδάλ,  ο αντίπαλός του γνώριζε από καιρό την απαίτηση εμβολίου για να παίξει στο τουρνουά.

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος είναι ισόβαθμος με τους Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ σε 20 τίτλους γκραν σλαμ, ενδέχεται να μην μπορεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Αυστραλιανό Όπεν αφού ακυρώθηκε η βίζα εισόδου του στη χώρα και μπλοκαρίστηκε στα σύνορα και του είπαν ότι δεν πληρούσε τα απαιτούμενα κανόνες εισόδου.

Ο 34χρονος δεν έχει αποκαλύψει δημόσια την κατάσταση του εμβολιασμού του, αλλά ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον είπε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι ο Τζόκοβιτς «δεν είχε έγκυρη ιατρική εξαίρεση» από την απαίτηση εμβολιασμού για τις αφίξεις.

Η νομική ομάδα του Τζόκοβιτς ζήτησε επείγουσα διαταγή κατά της απόφασης των Αυστραλιανών Συνοριακών Δυνάμεων να ανακαλέσουν τη βίζα του.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της χώρας ανέβαλε την απόφαση για τη Δευτέρα σχετικά με το εάν θα του επιτραπεί να παραμείνει στην Αυστραλία ή να απελαθεί, σύμφωνα με το Reuters και το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Πήρε τις δικές του αποφάσεις και ο καθένας είναι ελεύθερος να πάρει τις αποφάσεις του, αλλά μετά υπάρχουν κάποιες συνέπειες», είπε ο Ναδάλ, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στο single από τον Αύγουστο την Πέμπτη, στους δημοσιογράφους στη Μελβούρνη.

«Δεν μου αρέσει βέβαια η κατάσταση αυτή. Κατά κάποιο τρόπο τον λυπάμαι. Ταυτόχρονα όμως γνώριζε τις συνθήκες από πολλούς μήνες πριν, οπότε πήρε τη δική του απόφαση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments