Διεθνή

Ιαπωνία: Σπάνια σφοδρή χιονόπτωση πλήττει το Τόκιο – ακυρώθηκαν πτήσεις

Ιαπωνία: Σπάνια σφοδρή χιονόπτωση πλήττει το Τόκιο – ακυρώθηκαν πτήσεις
Ιαπωνία: Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας προειδοποίησε πως έως και 10 εκατοστά χιόνι μπορεί να πέσουν σε διάστημα 12 ωρών.

Έφτασαν τα χιόνια και στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στο Τόκιο, οι δρόμοι είναι λευκοί και οι εικόνες είναι μαγικές.  Ένα σπάνιο φαινόμενο στα χρονικά της χώρας τα τελευταία χρόνια, που είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν πάνω από 100 πτήσεις εσωτερικού. Ιαπωνία

Ιαπωνία: Καμία πτήση εξωτερικού δεν έχει προς το παρόν ακυρωθεί

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας προειδοποίησε πως έως και 10 εκατοστά χιόνι μπορεί να πέσουν σε διάστημα 12 ωρών, ενώ εξέδωσε συναγερμό για την ευρύτερη περιοχή της γιαπωνέζικης πρωτεύουσας, τον πρώτο από το 2018, ανακοινώνοντας σφοδρές χιονοπτώσεις.

Ένας αξιωματούχος του αεροδρομίου της Χανέντα, ένα από τα δύο αεροδρόμια του Τόκιο, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 118 εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν, χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει πόσοι επιβάτες έχουν συνολικά επηρεαστεί από τη μεγάλη χιονόπτωση.  Καμία πτήση εξωτερικού δεν έχει προς το παρόν ακυρωθεί, υπογράμμισε ένας άλλος αξιωματούχος.

Ιαπωνία

Καθυστερήσεις εκδηλώθηκαν σε ορισμένα δρομολόγια του προαστιακού στο Τόκιο, όπως ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία JR East στον ιστότοπό της. Το χιόνι άρχισε να πέφτει περίπου το μεσημέρι τοπική ώρα και έως τις 15.00 το απόγευμα τοπική ώρα, το ύψος είχε ήδη φθάσει τα 5 εκατοστά, ενώ τα θερμόμετρα έδειχναν κάτω από 0 βαθμούς Κελσίου.

Ιαπωνία: Tι ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις επόμενες ώρες.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έθεσε την πρωτεύουσα και τρεις γύρω νομούς Καναγκάουα, Σαϊτάμα και Τσίμπα σε συναγερμό για ισχυρό χιόνι. Περίπου 5 εκατοστά (2 ίντσες) χιονιού είχαν συσσωρευτεί γύρω στις 3 μ.μ. τοπική ώρα (06:00 GMT), ενώ η θερμοκρασία έπεσε στους μείον 0,4 βαθμούς Κελσίου. Περισσότερα χιόνια αναμένεται να πέσουν μέχρι αργά την Πέμπτη (6 Ιανουαρίου).

“Δεν χιονίζει τόσο συχνά, γι’ αυτό είναι πολύ σπάνιο. Είναι ταλαιπωρία όταν διακόπτεται η μεταφορά, αλλά είναι ωραία θέα όταν πέφτει λίγο χιόνι, οπότε μου αρέσει”, είπε ο 26χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής Toshifumi Kobayashi.

Αν και η πόλη δεν έχει δει μεγάλες κυκλοφοριακές διακοπές, η υπηρεσία προειδοποίησε για παγωμένους δρόμους και πιθανές καθυστερήσεις και διακοπές στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της βραδινής ώρας μετακίνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments