Ελλάδα

Καιρός: Αγρίεψε η κακοκαιρία «Διομήδης» – Τι θα συμβεί το επόμενο 48ωρο – Πού θα χιονίσει

Καιρός: Αγρίεψε η κακοκαιρία «Διομήδης» – Τι θα συμβεί το επόμενο 48ωρο – Πού θα χιονίσει
Δείτε ζωντανά την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Η επέλαση της κακοκαιρία «Διομήδης» έχει ξεκινήσει και ήδη εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης εντοπίζονται στα Δωδεκάνησα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Μακεδονία.

Το επόμενο 48ωρο, ορισμένες περιοχές θα έχουν έντονα φαινόμενα, θα υπάρχουν χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα. Από την Τετάρτη, και από τα Βόρεια προς τα Νότια, θα υπάρξει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, υπογράμμισε πως αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά τόσο την Τρίτη όσο και τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη. Μάλιστα θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή ειδικότερα σε όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο.

Σύννεφα από τη Νοτιοδυτική Ελλάδα, σταδιακά κινούνται προς την Πελοπόννησο όπου μέσα στη νύχτα θα έχει δυνατές βροχές και καταιγίδες. Πάνω από τα 1.300μ. θα είναι πυκνές οι χιονοπτώσεις. Προς το ξημέρωμα θα βελτιωθεί εκεί ο καιρός, καθώς το κύμα αυτό θα περάσει από την Αττική και θα κινηθεί προς τα βόρεια. Στη Θεσσαλία στα ορεινά θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα.

Την Τρίτη, στη Νοτιοδυτική Ελλάδα μετά τις ισχυρές καταιγίδες της νύχτας θα υπάρξει μια μικρή βελτίωση. Τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία θα υπάρχει συννεφιά, βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις πάνω από τα 1.000μ. υψόμετρο. Χιονοπτώσεις θα υπάρξουν και στη Φωκίδα και τη Φθιώτιδα. Στην υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο θα υπάρξουν κάποια ανοίγματα του καιρού. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο καιρός θα είναι άστατος με διάσπαρτες βροχές, μπόρες και καταιγίδες.

Μετά το μεσημέρι, στη Δυτική Ελλάδα θα μεγαλώσουν τα διαστήματα με ηλιοφάνεια, όμως, στην Κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρχουν βροχές, μπόρες και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές τοπικά. Σταδιακά ο καιρός θα χαλάσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι βροχές και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά θα διατηρηθούν.

«Χτύπησε» το 112

Η ενεργοποίησή του κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες και να προστατευτούν στις περιοχές από οπού θα περάσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία.

– Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

– Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

– Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις. Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο.

Πού θα χιονίσει

Χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και προς το βράδυ της Βόρειας Πελοποννήσου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και κυρίως της Θράκης. Τη νύχτα προς Τετάρτη θα χιονίσει σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της κεντρικής και ανατολικής χώρας και σε νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου.

Σε πτώση η θερμοκρασία

Πτωτική θα είναι η πορεία της θερμοκρασίας. Θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 10, στην Ήπειρο από 1 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 8 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες, ενώ τη νύχτα προς Τετάρτη θα σημειώσουν περαιτέρω πτώση.

Δείτε ζωντανά την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments