Ελλάδα

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα: Η στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος [vid]

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα: Η στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος [vid]
Τα σχολεία στη Φλώρινα παρέμειναν σήμερα κλειστά για προληπτικούς λόγους

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Φλώρινας εχθές μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ και τους συνεχείς μετασεισμούς που τους κράτησαν ανάστατους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Για προληπτικούς λόγους τα σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σχεδόν σε όλη τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα αλλά και στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει στο GRTimes ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Σωτήρης Βόσδου, μετά το σεισμό «δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής για ψυχολογικούς λόγους, αλλά δεν έχει σημειωθεί κανένας τραυματισμός».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Βόσδου, «οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, αλλά πολλοί από αυτούς βγήκαν στους δρόμους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η πόλη της Φλώρινας αποκτά ξανά ρυθμούς, ενώ έχουν ανοίξει ήδη καταστήματα όπως φούρνοι και φαρμακεία, τα οποία λειτουργούν από νωρίς».

Ζημιές

Δεκάδες αντικείμενα έπεσαν εντός των σπιτιών ενώ υπήρξαν αρκετές ζημιές και σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Όπως αναφέρει ο Σωτήρης Βόσδου, «υπάρχουν ρηγματώσεις σε κτίρια και καταστήματα, ωστόσο δεν υπάρχουν καταρρεύσεις».

Κλιμάκια των τοπικών αρχών έχουν προχωρήσει ήδη σε καταγραφή των προβλημάτων στις περιοχές που «κουνήθηκαν», με τον αντιπεριφερειάρχη να τονίζει ότι «Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Δήμος Φλώρινας και Πρεσπών, κλιμάκια της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Στρατού έχουμε ήδη προβεί σε αυτοψία και είμαστε σε επιφυλακή».

Σε ένα από τα video που κυκλοφορούν από κάμερα ασφαλείας μέσα σε ένα σπίτι, φαίνεται ένας σκύλος τρομαγμένος να βλέπει τα αντικείμενα γύρω του να πέφτουν από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments